Σάββατο 29 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
"Σίγουρη" η πτώση της κυβέρνησης

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Το ισχυρό Κόμμα του Κογκρέσου απέσυρε χτες την υποστήριξή του από τον κυβερνώντα συνασπισμό της Ινδίας, καθιστώντας περίπου βέβαιη την πτώση της τρίτης κυβέρνησης μέσα σε δύο χρόνια.

"Αποσύραμε την υποστήριξή μας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Μετώπου υπό τον Ι. Κ. Γκιουράλ. Επικοινωνήσαμε σχετικώς με τον Πρόεδρο", δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος, Σιταράμ Κέσρι.

Οι συνεργάτες του Γκιουράλ είχαν πει ότι πιθανότατα θα παραιτηθεί, αν το Κόμμα του Κογκρέσου απέσυρε την υποστήριξή του. Ο Κέσρι δε διευκρίνισε αν σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα του θα ζητήσει την εντολή σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης από τον Πρόεδρο ή η χώρα θα οδηγηθεί απευθείας σε εκλογές.

Ο Κέσρι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κ. Ρ. Ναραγιανάν, ενώ και ο πρωθυπουργός μετέβη στο προεδρικό μέγαρο με την ευκαιρία ενός δείπνου προς τιμήν δικαστών.

Αν και το Κόμμα του Κογκρέσου δε μετέχει στην κυβέρνηση, ο συνασπισμός δεν μπορεί να ασκήσει τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς την υποστήριξη του στο Ινδικό Κοινοβούλιο.

Το κόμμα του Κέσρι είχε ζητήσει από το Ηνωμένο Μέτωπο να αποπέμψει από τις τάξεις του το Προοδευτικό Κόμμα Ντραβίντα, το οποίο δέχεται κατηγορίες ότι υποστήριξε τους δολοφόνους του Ρατζίβ Γκάντι, πρώην ηγέτη του Κόμματος του Κογκρέσου, ο οποίος πέθανε σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το 1991.

Το Ηνωμένο Μέτωπο αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτήν την απαίτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ