Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
80 αριστεροί φονεύονται από "ιδιωτικό στρατό"

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Οταν προκύψει νέα κυβέρνηση στην Ινδία, θα πρέπει να αντιμετωπίσει με περισσότερη αποτελεσματικότητα από τις προκατόχους της το πρόβλημα των ταξικών σε σχέση με τις εθνότητες διαφορών, ειδικά στα "φλεγόμενα" κρατίδια του Ούταρ Πραντές, του Κασμίρ και του Μπίχαρ. Το υπενθύμισαν στο Νέο Δελχί οι σφαγές τουλάχιστον 80 ανθρώπων στο Μπίχαρ τις τελευταίες δύο μέρες.

Οπως μετέδωσε το "Ρόιτερ", επικαλούμενο πληροφορίες του πρακτορείου UNI, πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες από πυρά των ανδρών του ιδιωτικού στρατού Ρανμπίρ Σένα, που είχαν προσλάβει ακριβώς γι' αυτό οι τοπικοί ιδιοκτήτες γης. Την προηγούμενη Κυριακή, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν τουλάχιστον 30 νεκροί.

Κατά αστυνομικές πηγές, περίπου 300 άνδρες του Ρανμπίρ Σένα επιτέθηκαν εναντίον ενός χωριού κι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά των κατοίκων του. Τα θύματα φέρονται ως υποστηρικτές του Μαρξιστικού - Λενινιστικού ΚΚ της Ινδίας (CPI - ML) και ανήκαν στην κατώτερη κοινωνική τάξη.

Το χτεσινό επεισόδιο αποτελεί επανάληψη ενός παρόμοιου φονικού τον περασμένο Μάρτη, όταν 10 μέλη του CPI - ML είχαν βρει το θάνατο από μισθοφόρους του Ρανμπίρ Σένα.

Αμφίβολος ο σχηματισμός κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, παραμένει αμφίβολο το πώς θα σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ινδία, καθώς το Κόμμα του Κογκρέσου - που δε διαθέτει πλειοψηφία - επιθυμεί να σχηματίσει κυβέρνηση με την υποστήριξη Κομμάτων από το Ηνωμένο Μέτωπο, την κυβέρνηση του οποίου... ανέτρεψε. Τα βλέμματα όλων στρέφονται στον Πρόεδρο...

Η ρουπία, λόγω της κρίσης, πραγματοποιούσε "ελεύθερη πτώση" χτες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ