Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας η μόνη εγγύηση

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

"Η μοναδική εγγύηση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των λαών", επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, που πραγματοποιείται στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Τις μέρες αυτές κυβερνητικοί εκπρόσωποι από 160 χώρες του πλανήτη συνεδριάζουν στο Κιότο της Ιαπωνίας, με ζητούμενο να αποφασίσουν τη λήψη συγκεκριμένων και δεσμευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στη Γη, που προκαλείται από την αυξανόμενη εκπομπή των αερίων "Θερμοκηπίου" στην ατμόσφαιρα.

Από τη σύναξη αυτή, το πάνω χέρι της οποίας εξακολουθούν να το έχουν όπως στη Διάσκεψη του Ρίο το 1992 και της Ν. Υόρκης εφέτος, οι πολιτικοί εκπρόσωποι των πολυεθνικών των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ιαπωνίας, οι λαοί τίποτα το ουσιαστικό δεν έχουν να περιμένουν, όταν μάλιστα ορισμένες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, αρνούνται ανοιχτά να αναλάβουν και τυπικές δεσμεύσεις. Οι όποιοι μικροσυμβιβασμοί επιτευχθούν μεταξύ των ισχυρών κρατών, κάτω από την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής, ακόμη κι αν πάρουν δεσμευτικό χαρακτήρα, είναι βέβαιο ότι θα εκφράζουν τη διάθεση των πολυεθνικών να αξιοποιήσουν ένα οξύ, υπαρκτό, παγκόσμιο πρόβλημα, που οι ίδιες δημιούργησαν και επιτείνουν, για μία προσεκτική και βαθμιαία αναπροσαρμογή των επενδύσεών τους με σκοπό την απομύζηση νέων υπερκερδών, που θα τροφοδοτούνται από τα νέα χαράτσια που θα κληθούν να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι, στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τη φορά, όμως, αυτή, πέντε χρόνια μετά το φιάσκο του Ρίο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο βολικά για τους εκπροσώπους του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Οι λαοί πείθονται όλο και περισσότερο, όποιο και εάν είναι κάθε φορά το μοίρασμα των ρόλων, ότι μοναδική εγγύηση για τη σωτηρία του πλανήτη είναι ο δικός τους μαζικός κι ανυποχώρητος αγώνας, ο συντονισμός τους σε παγκόσμιο επίπεδο, η υιοθέτηση νέων, πιο αποτελεσματικών μορφών, οργανωμένης πάλης. Στα πλαίσια αυτά σημαντικός μπορεί και πρέπει να αναδειχτεί ο ρόλος του μαζικού κινήματος της χώρας μας, φορέας μιας πλούσιας εμπειρίας στην παγκόσμια συνεργασία εθνικών και διεθνών οργανώσεων και κινημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ