Σάββατο 22 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ρυπαίνουν τον κόλπο της Γέρας

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτη και Αντ. Σκυλλάκου για τις εγκαταστάσεις Μαμιδάκη - ΕΚΟ

Παραμένουν ακόμα στη Σκάλα Λουτρών Λέσβου οι εγκαταστάσεις ΜΑΜΙΔΑΚΗ - ΕΚΟ και ρυπαίνουν τον Κόλπο της Γέρας, παρά την αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έχει από καιρό κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για οριστική απομάκρυνσή τους. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπέγραψε την έγκριση νέας μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων...

Αυτό καταγγέλλουν σε Ερώτηση, που κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Αντ. Σκυλλάκος για τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Σταθόπουλο, καλώντας τον να απαντήσει «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για να εφαρμοστεί η απόφαση 4633/97 του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εδώ και 2,5 χρόνια από την έκδοσή της δεν έχει εφαρμοστεί, και να απομακρυνθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις ΜΑΜΙΔΑΚΗ - ΕΚΟ από τη Σκάλα Λουτρών».

Οπως σημειώνουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ, «ο Κόλπος της Γέρας έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα NATURA 2000». Ομως, «οι εγκαταστάσεις ΜΑΜΙΔΑΚΗ συνεχίζουν να παραμένουν στη Σκάλα Λουτρών και να ρυπαίνουν τον Κόλπο της Γέρας, ενώ εγκυμονούν και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ