Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήρια σε Πειραιά - Λάρισα

Συλλαλητήρια καταδίκης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού γίνονται την Τρίτη στον Πειραιά και στη Λάρισα.Στη Λάρισα το συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7μμ στην πλατεία Ταχυδρομείου, οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φορείς καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους βιοτέχνες και εμπόρους να καταδικάσουν αυτόν τον προϋπολογισμό και να αγωνιστούν για μια οικονομική πολιτική "που θα έχει ως βασικό στόχο την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και έναν προοδευτικό εκσυγχρονισμό, καθώς και την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας".

"Σε ανυποχώρητο αγώνα σήμερα, για να ζήσουν καλύτερες μέρες αύριο", καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους του Πειραιά,23 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης,που διοργανώνουν συγκέντρωση την Τρίτη στις 9 του μήνα, στις 6 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων τονίζεται ότι η εργατική τάξη της χώρας βρίσκεται μπροστά στην εφαρμογή των πιο αντιδραστικών αντεργατικών μέτρων, ενώ εντείνονται τα μέτρα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας ενάντια σ' όσους τολμούν να αντισταθούν στις κυβερνητικές επιλογές. "Ενας και μοναδικός - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - πρέπει να είναι ο δικός μας στόχος. Να τους σταματήσουμε. Να τους υποχρεώσουμε σε υποχώρηση και να επιβάλλουμε τα δίκια μας".

Οι εργαζόμενοι του Πειραιά αγωνίζονται ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Επίσης, να μην υλοποιηθεί το "σύμφωνο προδοσίας" του "κοινωνικού διαλόγου" και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Για ριζική αντιμετώπιση της ανεργίας, επιδότηση των ανέργων στο 80% του ΗΑΕ για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι. Καθιέρωση του 7ωρου - 35ωρου - πενθήμερου, με βελτίωση των αποδοχών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Εφαρμογή μιας κλαδικής πολιτικής ανάπτυξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Διατήρηση του καμποτάζ και των οργανικών συνθέσεων των πλοίων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση του ορίου ηλικίας για σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και 60 γενικά. Αύξηση των συντάξεων στο 80% του ΗΑΕ. Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, τριμερής χρηματοδότηση των Ταμείων. Υπογραφή μονοετούς ΕΓΣΣΕ, 8.000 κατώτερο μεροκάματο, 200.000 κατώτερος μισθός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ