Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία την Τρίτη στη Ζώνη

Με 24ωρη απεργία, την ερχόμενη Τρίτη, απαντούν στα "θα" της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και απαιτούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης. Στα πλαίσια της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σε κοινή ανακοίνωση των εφτά σωματείων της Ζώνης, αναφέρεται ότι μέσα από τις συναντήσεις που έγιναν με τους αρμόδιους υπουργούς, εκτός από τις υποσχέσεις που δόθηκαν, έγινε καθαρό ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι η ενίσχυση των Ταβουλάρη και Κοκκάλα (νέοι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας), οι οποίοι ελέγχουν τα Ναυπηγεία της Σύρας και διεκδικούν και τα Ναυπηγεία Χαλκίδας. "Πρόκειται - υπογραμμίζεται - για μια πολιτική που επαναλαμβάνει τα γνωστά γεγονότα με τον Περατικό, ο οποίος λειτούργησε σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και σε βάρος της Ζώνης".

"Εχουμε τη δύναμη - τονίζεται στην ανακοίνωση - και τη θέληση να απαιτήσουμε δουλιά για όλους, γιατί είναι δικαίωμά μας, αλλά και υποχρέωση αυτής η όποιας άλλης κυβέρνησης να την εξασφαλίζει. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση". Τέλος, τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, γιατί οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δυστυχώς έχουν δοθεί και στο παρελθόν και, εκτός από κάποια ημίμετρα, τα βασικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ