Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΣΥΝΕΔΡΙΟ" ΠΝΟ
Πραξικοπηματική παρασυναγωγή!

Οι, κατ' επιλογήν Χαλά, αντιπρόσωποι "εξέλεξαν" Χαλά για τη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ! Η μάχη για τον εκδημοκρατισμό της ΠΝΟ θα ενταθεί, προειδοποιούν ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ"

Μέσα σε όργιο νοθείας και πραξικοπηματικών διαδικασιών, οι εντεταλμένοι των εφοπλιστών "ολοκλήρωσαν" χτες την παρασυναγωγή που ονόμασαν "25ο Πανναυτικό Συνέδριο". Το κλίμα τρομοκρατίας, που θέλησαν να επιβάλουν προχτές, χτες το διαδέχτηκαν οι πραξικοπηματικές διαδικασίες ...εκλογής του γενικού γραμματέα και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.

Ναυτεργάτες και αντιπρόσωποι από τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" συνέχισαν να δίνουν και χτες τη μάχη ενάντια στη νοθεία. Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή του γενικού γραμματέα (μόνο αυτός εκλέγεται από το Συνέδριο και μάλιστα με καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα!), ο γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου,σημείωσε ξανά προς τη νόθα πλειοψηφία: "Δεν μπορείτε ούτε εσείς να εξηγήσετε τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν σε αυτή την αίθουσα. Εξηγήστε τώρα, με ποια εξουσία επιλέγετε (!) ποιοι αντιπρόσωποι θα συμμετέχουν; Νοθεύετε πραξικοπηματικά τη θέληση των ναυτεργατών, όχι μόνο για την ΠΝΟ, αλλά και για τη ΓΣΕΕ. Και συνεργό σας στις παρανομίες έχετε τους εφοπλιστές και το ΥΕΝ".

Στις 12 το μεσημέρι, χωρίς καν να συνεδριάσει η εφορευτική επιτροπή έστω για τα μάτια του κόσμου, οι κατ' επιλογήν Χαλά (!) αντιπρόσωποι "εξέλεξαν", με 69 ψήφους και με το πλειοψηφικό σύστημα, ξανά στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ τον Χαλά,ο οποίος ήταν και ...μοναδικός υποψήφιος.

Μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, ο δικαστικός αντιπρόσωπος Κωνσταντίνος Γκούρης υποχρεώθηκε να ελέγξει την κατάσταση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΠΕΜΕΝ και αφού την αντιπαρέβαλε με τα ονόματα των αντιπροσώπων που επέλεξε (!) ο Γ. Χαλάς, ανέφερε: "Ναι, διαπίστωσα ότι πρόκειται για επιλεκτική σειρά. Ομως, δεν μπορώ να το γράψω στο πρακτικό. Πάντως, αν αυτό δεν αναγράφεται στο Καταστατικό, θα βγει άκυρη η εκλογική διαδικασία".

Η τελευταία πράξη της παρωδίας παίχτηκε στις 3 το μεσημέρι με την εκλογή των "αντιπροσώπων" για τη ΓΣΕΕ,υποτίθεται με το σύστημα της απλής αναλογικής, αλλά από συνέδρους που οι ίδιοι έχουν εκλεγεί με πλειοψηφικό, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αλλά και με τους υποψηφίους των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ίδιο ψηφοδέλτιο!

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΠΕΜΕΝ κατά της νομιμότητας του συνεδρίου, με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι το συνέδριο βρισκόταν προς το τέλος του (!) και καθόρισε τη συζήτηση του θέματος, για τις 10 του μήνα, δηλαδή κατόπιν εορτής!

Με κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" καταγγέλλουν τις νόθες και παράνομες διαδικασίες για την εκλογή του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ και "αντιπροσώπων" για τη ΓΣΕΕ, "παραχαράζοντας - όπως υπογραμμίζουν - τη βούληση των ναυτεργατών". "Οι συνδικαλιστές των παρατάξεων - συνεχίζει - της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που αποτελούν και τη νόθα πλειοψηφία της ΠΝΟ, υποταγμένοι στις επιθυμίες της κυβέρνησης και των εφοπλιστών, είναι καταδικασμένοι στη συνείδηση των ναυτεργατών, που παλεύουν για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της ναυτικής νομοθεσίας και την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης και εφοπλιστών, που στόχο έχει τον αφανισμό τους. Μέσα από διαδικασίες της "παρασυναγωγής", που ονόμασαν συνέδριο της ΠΝΟ, αποδείχτηκε περίτρανα και ήρθε ξανά στο προσκήνιο η επιτακτική ανάγκη για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Το συνέδριο της νοθείας δε νομιμοποιείται στη συνείδηση των ναυτεργατών και των εργαζομένων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα περάσουν τα αντεργατικά σχέδια εφοπλιστών - κυβέρνησης - εργατοπατέρων (2019-12-19 00:00:00.0)
Νέο ρεσιτάλ νοθείας και εκφυλισμού (2018-12-19 00:00:00.0)
Νοθεία και διαβλητές διαδικασίες στο Γενικό Συμβούλιο (2017-11-02 00:00:00.0)
Μακριά από τους ναυτεργάτες (1998-12-01 00:00:00.0)
Τελεσίγραφο εφοπλιστών (1998-09-12 00:00:00.0)
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο υπουργός Εργασίας (1995-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ