Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΝΟ
Μακριά από τους ναυτεργάτες

Με νοθευμένους συσχετισμούς και μακριά από τα ναυτεργατικά προβλήματα συγκαλείται σήμερα το ΓΣ της ΠΝΟ. Τη σύγκληση καταστατικού συνεδρίου απαιτεί η ΠΕΜΕΝ

Να "κόψουν" και την τελευταία σχέση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με την υπεράσπιση των συμφερόντων των ναυτεργατών, επιχειρούν σήμερα οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στη διοίκηση της Ομοσπονδίας, με τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 10 το πρωί στην αίθουσα τελετών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι επιδιώξεις της νόθας πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΠΝΟ, καταγράφτηκαν χτες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όταν ενέκριναν έναν απολογισμό απλής καταγραφής των προβλημάτων, χωρίς την παραμικρή εκτίμηση, αλλά και από τη... σθεναρή άρνηση που πρόβαλαν να συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό δράσης ακόμα και η συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, πρόταση που κατέθεσαν οι ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Να σημειωθεί ότι η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου γίνεται με βάση τις διατάξεις του αναχρονιστικού και αντιδημοκρατικού καταστατικού της Ομοσπονδίας, παρά τις διακηρύξεις τους στο τελευταίο ψευτοσυνέδριο της ΠΝΟ, περί ανάγκης εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος... Ετσι, στην ουσία του το Γενικό Συμβούλιο αποτελεί ένα "σώμα" νόθο, καθώς οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν, άλλοι είναι εκλεγμένοι με το σύστημα της απλής αναλογικής και άλλοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Επίσης, με τον περιοριστικό όρο του ενός δεκάτου που ισχύει, στερείται από τα σωματεία το δικαίωμα να εκπροσωπούνται με βάση τον αριθμό των ψηφισάντων στις εκλογές τους.

Να συγκληθεί άμεσα καταστατικό συνέδριο για την αλλαγή του καταστατικού της ΠΝΟ, απαιτούν με ψήφισμα, που ενέκριναν στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΠΕΜΕΝ οι μηχανικοί, επισημαίνοντας: "Η διατήρηση των εργατοπατέρων στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ είναι αποτέλεσμα της αντιδημοκρατικής νομοθεσίας, των κυβερνητικών, κρατικών και εφοπλιστικών επεμβάσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα". Οι μηχανικοί απαιτούν την άμεση εφαρμογή της απλής ανόθευτης αναλογικής σε όλα τα ναυτεργατικά σωματεία και την ΠΝΟ. Επίσης, την κατάργηση του περιοριστικού όρου του ενός δεκάτου, την κατάργηση της μονοκρατορίας του εκάστοτε γενικού γραμματέα της ΠΝΟ και την εκλογή της διοίκησης της Ομοσπονδίας, από το συνέδριο και την εκλογή του προεδρείου από την εκλεγμένη διοίκηση.

Το σωματείο των ναυτεργατών, που υπηρετούν στην πορθμειακή γραμμή της Κέρκυρας, με επιστολή του προς την ΠΝΟ, απαιτεί τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ