Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με το νεοφιλελευθερισμό κατά της ανεργίας!

Πολλή φασαρία για το τίποτα ή μάλλον φασαρία για να ριχτεί στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των ανέργων είναι όλη αυτή η φιλολογία, κυβερνητικής έμπνευσης, περί μέτρων κατά της ανεργίας από την ΕΕ, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας.

Τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δε συνιστούν τίποτα περισσότερο παρά μεταφορά της επίλυσης του προβλήματος της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα και το κεφάλαιο! Με άλλα λόγια, πρόκειται για εφαρμογή της γνωστής νεοφιλελεύθερης αρχής "αφήστε την αγορά να λύσει τα προβλήματα". Το σίγουρο είναι ότι οι μόνοι που θα ωφεληθούν δε θα είναι βέβαια οι άνεργοι, αλλά οι επιχειρήσεις που θα προικοδοτηθούν με μια σειρά κίνητρα (φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μερική απασχόληση κ. ά.), με την "προσδοκία" να κάνουν προσλήψεις!

Από την άλλη, οι "κεντροαριστερές" κυβερνήσεις επιχειρούν να πλασάρουν τα παραπάνω νεοφιλελεύθερα μέτρα ως απόδειξη του "ενδιαφέροντός" τους για την ανεργία, ιδιαίτερα μπροστά στις ευρωεκλογές, μήπως και γλιτώσουν την κραυγαλέα αποδοκιμασία και καταδίκη των λαών της Ευρώπης για το απάνθρωπο οικοδόμημα της ΕΕ που στηρίζουν. Δε θα ξεγελάσουν όμως κανένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ