Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο από την ΟΕΚΙΔΕ

Να απορρίψουν στην πράξη, με τους αγώνες τους, τον αντεργατικό νόμο, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό καλεί τους εργαζόμενους η Ομοσπονδία Κλάδων Ενδυσης,η διοίκηση της οποίας συνεδρίασε την Κυριακή και πήρε μια σειρά αποφάσεις.

Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον αντεργατικό νόμο, σημειώνοντας ότι αυτός"θα τραγικοποιήσει την ανεργία, τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία με άμεσο στόχο την αύξηση των κερδών των βιομηχάνων". Σε ό,τι αφορά στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καταγγέλλει: "Η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σαν γνήσιος εκφραστής της οικονομικής ολιγαρχίας, νομοθετεί σκληρά αντιασφαλιστικά μέτρα. Το νομοσχέδιο κινείται σε μια πορεία κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης".

Για τον προϋπολογισμό η διοίκηση επισημαίνει ότι "είναι ο πιο ταξικός αντιλαϊκός προϋπολογισμός, που δικαιολογείται από την κυβέρνηση στο όνομα της ΟΝΕ, καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες στην εργατική τάξη ότι οι συνεχείς θυσίες της θα πιάσουν τόπο".

Η διοίκηση καταγγέλλει και τη ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο που της ανέθεσε η εργατική τάξη, καθώς και ότι καλλιεργεί αυταπάτες, που αποπροσανατολίζουν την εργατική τάξη και υπονομεύουν την οργάνωση του αγώνα. Τέλος, αποφασίζει να συμμετάσχει ενεργά στην Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή και στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,ενώ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές να προχωρήσουν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και οργανώνοντας τη συμμετοχή τους, να συγκροτήσουν απεργιακές επιτροπές και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ