Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Αράχνιασε" το ΞΕΝΙΑ Κυλλήνης

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει την τακτική του Ν. Δασκαλαντωνάκη

Εξι μήνες μεσολάβησαν από την παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ Κυλλήνης στον γνωστό επιχειρηματία του κλάδου Ν. Δασκαλαντωνάκη και ήταν αρκετοί για να φανούν οι τεράστιες συνέπειες της "αξιοποίησης" της περιουσίας του ΕΟΤ, όπως αρέσκεται να ονομάζει η κυβέρνηση την παράδοση στους ιδιώτες του δημόσιου τομέα του τουρισμού.

Σχεδόν όλο το συγκρότημα, που περιλαμβάνει υδροθεραπευτήρια, ξενοδοχεία, κάμπινγκ και που απλώνεται σε μια έκταση 1.900 στρεμμάτων, έμεινε φέτος κλειστό. Η περιοχή "νέκρωσε", οι επιχειρήσεις - "δορυφόροι" του συγκροτήματος υπέστησαν τεράστια ζημιά, εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι, ενώ οι επισκέπτες στράφηκαν σε άλλες αγορές.

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας,το οποίο καταγγέλλει επίσης ότι "τίποτα δε δείχνει ότι οι νέοι διαχειριστές της περιοχής μας έχουν σκοπό να ξεκινήσουν αυτά που η σύμβασή τους με τον ΕΟΤ τους υποχρεώνει να κάνουν". Συγκεκριμένα, ο Ν. Δασκαλαντωνάκης - ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων "Grecotel" και συνεργάτης του μεγαλύτερου ευρωπαίου τουρ οπερέιτορ, του ομίλου TUI - δεσμεύεται από τη σύμβασή του με τον ΕΟΤ για επενδύσεις ύψους 14 δισ. δραχμών.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα το μόνο που έχει γίνει είναι να τοποθετηθούν μπάρες και ένστολοι φύλακες που απαγορεύουν την πρόσβαση στο συγκρότημα. Μάλιστα, όταν το σωματείο ρώτησε διευθυντή της επιχείρησης για το τι σκοπεύουν να πράξουν, πήραν την εξής αποστομωτική απάντηση: "Εσάς τι σας ενδιαφέρει, εμείς το νοίκι μας το πληρώνουμε και κάνουμε ό,τι θέλουμε"!

Να σημειώσουμε ότι το συγκρότημα μισθώθηκε για 44 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα 200 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ στον επιχειρηματία δόθηκε το δικαίωμα από το υπουργείο Ανάπτυξης να απολύσει τους 30 από τους 40 απασχολούμενους σ' αυτό! Απολύσεις, που προκαλούν ερωτηματικά, αφού, αν ο επιχειρηματίας τηρήσει τη συμβατική του υποχρέωση για επενδύσεις ύψους 14 δισ., τότε θα προκύψει ανάγκη για προσλήψεις εργαζομένων. Το γεγονός αυτό "χωράει" δύο εξηγήσεις, είτε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία επένδυση, είτε ότι ο επιχειρηματίας επιδιώκει να μετατρέψει κι αυτή την επιχείρησή του, όπως και όλες τις υπόλοιπες, σε εργασιακό γκέτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ