Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασφυκτικά πλαίσια ... ελευθερίας

Ισως να ήθελε να είναι έτσι... Για την κατάσταση στο χώρο του αστικού Τύπου και τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ΚΚΕ, μιλάμε. Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο Τάσος Παπάς παρουσιάζει μια αγγελική εικόνα, που δεν έχει, όμως, καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Οι αποδείξεις πάρα πολλές. Μία, από τις εντελώς τελευταίες, το συκοφαντικό "ρεπορτάζ" για το ΚΚΕ, που φιλοξενεί την ίδια μέρα, η ίδια εφημερίδα, σε άλλη σελίδα.

Θα μπορούσαμε κι άλλα παραδείγματα να φέρουμε. Δε νομίζουμε, όμως, ότι χρειάζεται. Απλά και μόνο θα υπενθυμίσουμε τα όσα παραδέχτηκαν στελέχη - δημοσιογράφοι του αστικού Τύπου, στην αντι-συνέντευξη Τύπου, που είχε διοργανώσει προεκλογικά ο συνδυασμός της "Συμπαράταξης για την Αθήνα". Είχαν σημειώσει τότε ότι οι δημοσιογράφοι των αστικών εφημερίδων μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν, αλλά μέσα στα λίγο - πολύ ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας των αστικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν μπορούν επομένως να γράψουν αυτά που οι ίδιοι θέλουν, όταν τα τελευταία ξεφεύγουν από τα πλαίσια αυτά.

Ισως, στην περίπτωση του Τ. Π. να συμπίπτουν αυτά που θέλει να γράψει με τα ασφυκτικά πλαίσια λειτουργίας των αστικών εφημερίδων. Θέμα, το οποίο αφορά τον ίδιο βέβαια, αλλά δεν αλλάζει την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ