Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς

Με πορείες, αποκλεισμούς δρόμων και πρωτοβουλίες συντονισμού του αγώνα τους αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις προκλήσεις και στις απειλές της εταιρίας για διακοπή εργασιών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Με πορείες και αποκλεισμούς δρόμων, καθώς και σειρά επαφών με φορείς της Καβάλας για συντονισμό του αγώνα, απαντούν οι εργαζόμενοι της "Εταιρίας Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου" στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που με την απειλή διακοπής της λειτουργίας της, επιδιώκει να έχει την απόλυτη ελευθερία στις απολύσεις. Χθες, με νέο τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους, προειδοποιεί ότι όσοι υποβάλουν μέχρι σήμερα στις 4μμ αίτηση αποχώρησης από την εταιρία θα πάρουν το 100% της αποζημίωσης,απειλώντας έτσι έμμεσα πλην σαφώς ότι όσοι λειτουργήσουν διαφορετικά δε θα πάρουν ούτε τη νόμιμη αποζημίωση!

Με προηγούμενη επιστολή της στην κυβέρνηση στις 26 του Νοέμβρη, η εταιρία γνωστοποιεί ότι προτίθεται να διακόψει τις εργασίες της επιχείρησης μέχρι το τέλος αυτής της βδομάδας αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη. Θα καταγγείλει - αναφέρει - "τις συμβάσεις προσωπικού με εξαίρεση 30 έως 50 άτομα για τον έλεγχο και ασφάλεια των εγκαταστάσεων μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης για την έναρξη της διαδικασίας εγκατάλειψης".

Το Σάββατο το μεσημέρι οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και προχώρησαν σε αποκλεισμό του δρόμου Καβάλας - Ξάνθης, καταγγέλλοντας την αδιαφορία και αδράνεια της κυβέρνησης. Με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι οι φορείς, η τοπική κοινωνία και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας είναι στο πλευρό τους για μια αγωνιστική και δυναμική πορεία, σε μια προσπάθεια να πειστεί έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση ότι είναι η μόνη που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις στο πρόβλημα για να διατηρηθούν 400 και πλέον θέσεις απασχόλησης.

"Η ανεργία στην περιοχή της Καβάλας έχει φθάσει σ' εκρηκτικά επίπεδα και έχει οδηγήσει την τοπική οικονομία σε μαρασμό", τονίζεται στην ανακοίνωση. "Πέρα από τους εθνικούς λόγους που επιβάλλουν τη συνέχιση της άντλησης του μοναδικού ελληνικού πετρελαίου, οι αμοιβές μας από την εργασία αυτή τροφοδοτούν την αγορά της Καβάλας με 6 δισ. περίπου το χρόνο και στηρίζουν την εθνική οικονομία με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές 3 δισ. το χρόνο. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να δώσει άμεσες λύσεις για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης".

Προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα, οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν χθες το βράδυ σύσκεψη φορέων για συντονισμό δράσης, ενώ σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της Καβάλας. Την Παρασκευή η Ομοσπονδία τους έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σε όλο τον κλάδο για το θέμα αυτό και εργαζόμενοι της επιχείρησης, μαζί με τις οικογένειές τους θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 10 πμ στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ