Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παμπειραϊκή στάση εργασίας σήμερα

Απεργούν σήμερα 12 μ.-3 μ.μ. οι εργαζόμενοι του Πειραιά, αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις

Σε 3ωρη παμπειραϊκή στάση εργασίας (12 μ.-3 μ.μ.) προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Πειραιά, με απόφαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Στα πλαίσια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις 12 μ. συγκέντρωση στο ΕΚΠ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με απόφασή τους συμμετέχουν στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση. Την περασμένη βδομάδα, στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΕΚΠ και στην οποία συμμετείχαν σωματεία των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, εκλέχτηκε Οργανωτική Επιτροπή για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των εργαζομένων. Επίσης ασκήθηκε δριμύτατη κριτική στη ΓΣΕΕ για τη μέχρι τώρα στάση της στο σοβαρό αυτό ζήτημα.

Ο γραμματέας του ΕΚΠ, Μ. Νουφαρίτσης,μας δήλωσε σχετικά: "Σήμερα που η κυβέρνηση και το μεγάλο κεφάλαιο απαξιώνουν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, ιδιωτικοποιούν την παιδεία, την υγεία, ο αγώνας των εργαζομένων είναι μονόδρομος. Για υπάρξει όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαρατεθούν συνολικά με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε βάρος τους. Πιο αποφασιστικά πρέπει να αποκαλύπτουν την τακτική των πλειοψηφιών στις διοικήσεις των σωματείων, των Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΕ, οι οποίες με την τακτική τους βάζουν "πλάτη" για να περάσουν οι κυβερνητικές επιλογές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ