Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Επιταχύνονται οι διαλυτικές διαδικασίες

Την απόλυση 355 εργαζομένων διέταξε η υφυπουργός Ανάπτυξης! Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου και καλεί τους εργαζόμενους σε ξεσηκωμό

Εντολή να προχωρήσει άμεσα στην ομαδική απόλυση 355 εργαζομένων έδωσε την περασμένη βδομάδα η υφυπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου,- όπως η ίδια αποκάλυψε στους εργαζομένους - στον διευθυντή της ΣΟΦΤΕΞ κ. Γεωργίτση,αποκαλύπτοντας έτσι τις προθέσεις της κυβέρνησης να διαλύσει τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας. Ετσι, πριν ακόμα παρέλθει ο χρόνος του τελεσιγράφου της διοίκησης της επιχείρησης, που απαιτούσε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν "οικειοθελώς" το δικαίωμά τους στην εργασία, η κυβέρνηση πήρε απόφαση να επιταχύνει τις διαδικασίες διάλυσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ειλημμένη από καιρό απόφασή της, να ξεφορτωθεί όπως όπως την εταιρία.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει στους εργαζομένους κλίμα φυγής από την εταιρία, αφού το εκβιαστικό τελεσίγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το κίνητρο θα δοθεί "εφόσον το σύνολο των αιτήσεων δε θα υστερεί του προβλεπόμενου αριθμού μείωσης".

Ωστόσο, παρά τους εκβιασμούς που δέχονται οι εργαζόμενοι να "καταθέσουν τα όπλα" και να γίνουν συνένοχοι στη διάλυση της εταιρίας, οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν την επιχείρηση και τη δουλιά τους, αφού μόνο 15 εργαζόμενοι - από τους 355 που απαιτεί η κυβέρνηση - έκαναν αίτηση "οικειοθελούς" αποχώρησης, με αποτέλεσμα η διοίκηση της εταιρίας να δώσει παράταση της προθεσμίας.

Αξιοσημείωτη όμως είναι η ανακολουθία της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου, η οποία, ενώ πριν λίγες μέρες έκανε λόγο για τη διασφάλιση και των 1.630 υπαρχουσών θέσεων εργασίας, τώρα κάνει... έκπτωση και ζητεί τη διασφάλιση 1.275 θέσεων. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΔΣ με την Αννα Διαμαντοπούλου, η πλειοψηφία του ΔΣ ζήτησε να δοθεί κάτι παραπάνω από το 1 δισεκατομμύριο που είναι το κονδύλι των "κινήτρων", προκειμένου να δελεαστούν οι εργαζόμενοι.

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου για "ξεπούλημα των εργαζομένων", καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζουν η κυβέρνηση και η διοίκηση της εταιρίας, να ακυρωθεί η εντολή για ομαδικές απολύσεις, να σταματήσει η διάλυση - ξεπούλημα της εταιρίας και να χρηματοδοτηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ