Τρίτη 1 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν εγκαταλείπουν

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν παραδίνουν την επιχείρηση στους ιδιώτες

Η θέληση της βάσης των εργαζομένων της ΔΕΗ, να αντιπαλέψει την πολιτική της κυβέρνησης για "διαμελισμό" της επιχείρησης, δημιουργία θυγατρικών, εκμετάλλευση του δικτύου της από ιδιώτες, ιδιωτικοποίηση και όλα όσα προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας,εκφράστηκε με την καταψήφιση του απολογισμού δράσης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από 110 συνέδρους, έναντι 160 που τον υπερψήφισαν, κατά το 23ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που έληξε την Κυριακή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΣΚ-ΔΕΗ,πρόβαλε μια εντελώς διαφορετική πρόταση δράσης για την ομοσπονδία, από αυτή των παρατάξεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της διοίκησής της, ενώ έχει συγκεντρώσει χιλιάδες υπογραφές εργαζομένων στη βάση της θέσης της για παραμονή της ΔΕΗ 100% στο δημόσιο.

Οσον αφορά την πλειοψηφία της διοίκησης, αυτή βλέπει το μέλλον της ΔΕΗ, αλλά και τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους και κυρίως το ασφαλιστικό, μέσα από την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το "διάλογο" με την κυβέρνηση μέσω επιτροπών και κατάθεσης υπομνημάτων.

Η ΕΣΚ - ΔΕΗ,πρόβαλε τη θέση της για παραμονή της ΔΕΗ 100% στο δημόσιο, με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή και ανασυγκρότησή της για να γίνει σύγχρονη, στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων. Ζήτησε λύση του ασφαλιστικού χωρίς αφαίρεση δικαιωμάτων, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, δράση ενάντια το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αυτές τις μέρες και πάλη για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ειδικά για την κινητοποίηση των εργαζομένων, η ΕΣΚ τόνισε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του Συνεδρίου, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα πια από τις ηγεσίες της πλειοψηφίας, ότι "πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μέσα από διαδικασίες βάσης, πρωτοβάθμια σωματεία, τοπικές επιτροπές και επιτροπές αγώνα. Να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος αποφασιστικού και ικανού να διεκδικεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ