Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ
Ψήφο αντίστασης για επιμελητήρια δίπλα στους ΕΒΕ

Αύριο και μεθαύριο 7 και 8 του μήνα πραγματοποιούνται στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας οι εκλογές στα Βιοτεχνικά και στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, ενώ στην πρωτεύουσα γίνονται εκλογές και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο. Οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη ΔΗΚΕΒΕ καλούν τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους εμπόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, δίνοντας την ψήφο τους στις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις, ενισχύοντας τη φωνή της αντίστασης μέσα στα επιμελητήρια, ενάντια στο συμβιβασμό με την πολιτική του αφανισμού της μικρής και μεσαίας επιχείρησης. Για την αναβάθμιση του ρόλου των επιμελητηρίων, για ένα άλλο επιμελητήριο από αυτό που σήμερα έχουν επιβάλει οι πλειοψηφίες των απερχόμενων διοικήσεων. Δηλαδή, για επιμελητήριο σύγχρονο, που θα στέκεται δίπλα στον επαγγελματία, τον έμπορο, το βιοτέχνη, που θα είναι πραγματικός σύμβουλος της πολιτείας για λύσεις στα καίρια προβλήματά τους και όχι διαχειριστής κονδυλίων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και μέσο υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών. Οι ΕΒΕ μπορούν, δίνοντας την ψήφο τους αποφασιστικά στους συνδυασμούς της ΔΗΚΕΒΕ, να αναδείξουν το ρόλο που πρέπει να έχουν τα επιμελητήρια, να ξεσκεπάσουν την κυβερνητική πολιτική που είναι υποταγμένη στις λογικές της ΕΕ, στην κατάργηση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ και στον αφανισμό τους.

Οι υποψήφιοι των συνδυασμών της ΔΗΚΕΒΕ δεσμεύονται απέναντι στους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες να αγωνιστούν για τη λύση των προβλημάτων τους και για την αναβάθμιση των επιμελητηρίων σε ένα θεσμό σύγχρονο, αγωνιστικό, αποδεσμευμένο από κυβερνητικές πολιτικές, ανυποχώρητο στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Δεσμεύονται ότι και μέσα από την αναβάθμιση του ρόλου του επιμελητηρίου θα παλεύουν μαζί τους για να ανατρέψουν:

  • Την άνιση και αβάσταχτη φορολογία που αφανίζει τις ΜΜΕ.
  • Τα αντισυνταγματικά και άδικα "αντικειμενικά κριτήρια".
  • Την επιβολή του 35%.
  • Τη φοροεισπρακτική πολιτική των Δήμων.
  • Το απάνθρωπο και εξοντωτικό ωράριο που επέβαλαν τα πολυκαταστήματα.
  • Την ασύδοτη δράση των πολυκαταστημάτων και των πολυεθνικών, που αφαιμάσσουν την εθνική οικονομία και συρρικνώνουν τις ΜΜΕ.
  • Την έλλειψη προστασίας της επαγγελματικής στέγης.
  • Την βιομηχανική συρρίκνωση, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές ξένων προϊόντων, την ανεργία, την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την πολιτική λιτότητας.
  • Την υποβάθμιση του ασφαλιστικού συστήματος και τις συντάξεις πείνας στους συνταξιούχους.
  • Τη συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.
Επιμελητήριο Μαγνησίας

Με συγκεκριμένες προτάσεις για ένα επιμελητήριο που θα εκφράζει και θα εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντα των ΕΒΕ κατεβαίνει στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις 7 και 8 του Δεκέμβρη ο συνδυασμός "Επιμελητηριακή Συνεργασία", που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ. Στη διακήρυξή της η "Επιμελητηριακή Συνεργασία" υπογραμμίζει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων του επιμελητηρίου για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάστηκε σε θέματα όπως η δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου, η πληροφόρηση και η μελέτη προβλημάτων της αγοράς, η σωστή διαχείριση και αξιολόγηση των πόρων του επιμελητηρίου σε όφελος των μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, η ενίσχυση της ενότητας με τους άλλους εργαζόμενους του νομού που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Για να κρύψουν την αδράνειά τους οι διάφοροι "κεντροαριστεροί" και "κεντροδεξιοί" αστέρες της περιοχής αποφάσισαν να συμμετέχουν σε ένα ψηφοδέλτιο "σούπα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυξήσεις - φωτιά στις συνδρομές των μελών (2002-12-12 00:00:00.0)
Ενισχυμένη η «Αγωνιστική Ενότητα» στη Θεσσαλονίκη (2001-12-19 00:00:00.0)
Εκλογές με αγωνιστική προοπτική (2001-12-08 00:00:00.0)
Απόφαση - καταδίκη των κυβερνητικών μεθοδεύσεων (1998-01-10 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι εκλογές (1997-12-12 00:00:00.0)
Αγωνιστική δέσμευση (1997-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ