Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αυξήσεις - φωτιά στις συνδρομές των μελών

Την οξεία αντίδραση των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Πειραιά προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης να αυξήσει τις συνδρομές των ΕΒΕ κατά 25%, ενώ για τις ανώνυμες εταιρίες μόνο 1,5%. Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Κίνηση ΕΒΕ Πειραιά (ΔΗΚΕΒΕ), με τις αποφάσεις τους αυτές οι πρασινογάλαζες διοικήσεις των επιμελητηρίων ταυτίζονται απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική που στοχεύει στη συρρίκνωση και στο τελικό κλείσιμο των μικρών, αλλά και των μεσαίων επιχειρήσεων, ενώ την ίδια ώρα αποφάσισαν να αυξήσουν τις αποδοχές του προέδρου και της Διοικητικής Επιτροπής μέχρι και 100%.

Η ΔΗΚΕΒΕ αναφέρει ότι τα επιμελητήρια από όργανα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε όργανα επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής. Σημειώνει μάλιστα ότι αυτές οι αδικαιολόγητες αυξήσεις έρχονται σε μια περίοδο που λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής ο τζίρος των ΕΒΕ συνεχώς μειώνεται.

Συνεχίζοντας με το ότι η μικρή και η μεσαία επιχείρηση δεν αντέχει άλλα οικονομικά βάρη, καλεί τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, να απαιτήσουν αγωνιστικά την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης απόφασης και να μετατραπούν τα επιμελητήρια από όργανα προώθησης αντιλαϊκών μέτρων σε αρωγό και σύμβουλο για την πρόοδο και την ανάπτυξη των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ