Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινήσεις εντυπωσιασμού από την κυβέρνηση

Ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο Κ. Δαφέρμος

Με κινήσεις εντυπωσιασμού εγκαινίασε η κυβέρνηση την έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Χτες, μετά τη συνάντηση που είχαν ο νεοδιορισμένος Γενικός Επιθεωρητής Κ. Δαφέρμος και ο υπουργός Εσωτερικών, με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων από τον πρώτο, ο Κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διαβιβάσει άμεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Κρουσταλάκη έξι μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, καταθέτοντας ταυτόχρονα το αίτημα οι υποθέσεις αυτές να εξεταστούν βάσει των διαδικασιών που προβλέπει ο νόμος ο οποίος διέπει τη λειτουργία του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Στην πραγματικότητα με την κίνηση αυτή του υπουργού μόνο επιτάχυνση της εξέτασης αυτών των υποθέσεων μπορεί να επιτευχθεί, δεδομένου ότι πρόκειται για παλιές υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και αφορούν ζητήματα διαφθοράς στη Διεύθυνση Γεωργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Ιωαννίνων, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της ΝΑ Ζακύνθου, στη Διεύθυνση Γεωργίας της ΝΑ Πειραιά, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της ΝΑ Χαλκιδικής, στο Πολεοδομικό Γραφείο Καπανδριτίου και στη Διεύθυνση Πολεοδομίας της ΝΑ Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι με επιστολή που θα απευθύνει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το αργότερο σήμερα, θα ζητά να οριστεί άμεσα ο εισαγγελέας που θα ασχολείται με τα θέματα διαφθοράς στο δημόσιο στο πλαίσιο λειτουργίας του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Κ. Σκανδαλίδης είχε όλο καλά λόγια να πει για τον Ευ. Κρουσταλάκη, ορμώμενος από τις δηλώσεις που ο τελευταίος έκανε προσφάτως για το ζήτημα της διαφθοράς στο Δημόσιο. Ετσι, μίλησε για «ειλικρινείς» και «εύστοχες» τοποθετήσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού τις οποίες ερμήνευσε ως ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης στην κατεύθυνση πάταξης της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση ύστερα από τα βήματα που, όπως είπε, έχει κάνει προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γενικού Επιθεωρητή, ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επενδύει στον Κ. Δαφέρμο μια σημαντική πλευρά της πολιτικής της και τον αποκάλεσε σημαιοφόρο κατά της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι «στο πρόσωπο του κ. Δαφέρμου αντανακλάται η βούληση της κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς».

Ακόμη ο Κ. Σκανδαλίδης γνωστοποίησε ότι είναι σχεδόν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για το Πόθεν Εσχες των δημοσίων υπαλλήλων και ότι θα ολοκληρωθεί και θα δημοσιευτεί αμέσως μετά τις γιορτές.

Από τη μεριά του ο Κ. Δαφέρμος χαρακτήρισε πρόκληση τα νέα του καθήκοντα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει τη δουλιά του από τις μεγάλες εστίες διαφθοράς στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και γνωστοποίησε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσει τη συνδρομή του το έργο του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-08-27 00:00:00.0)
Πλήρωσε «τις ανεπάρκειες και αγκυλώσεις του συστήματος» (2003-10-15 00:00:00.0)
Σήμερα αποφασίζει για Κόκκαλη η Ολομέλεια Εφετών (2003-06-26 00:00:00.0)
Προβληματισμός στις εισαγγελικές αρχές (2003-04-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-03 00:00:00.0)
Προκαταρκτική έρευνα (2003-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ