Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ»
Το Εφετείο καταδίκασε τους δύο ελεγκτές

Συνυπαίτιους για το αεροπορικό δυστύχημα στα Πιέρια όρη, το Δεκέμβρη του 1997, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 74 ανθρώπων, έκρινε το Τριμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης τους δύο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι το μοιραίο βράδυ βρίσκονταν σε υπηρεσία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος και ο Αδαμάντιος Φραγκιαδούλης καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών, 4 μηνών και 15 ημερών, με τριετή αναστολή.

Οι δύο ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χαρακτήρισαν άδικη την απόφαση και δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στον Αρειο Πάγο, επιδιώκοντας την αναίρεσή της. Πρωτόδικα, είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και για παραβίαση της ασφάλειας πτήσεων.

Η δίκη στο Εφετείο ξεκίνησε στα μέσα του Νοέμβρη και ολοκληρώθηκε χτες. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στις 17 Δεκέμβρη 1997. Το αεροσκάφος, τύπου «Γιάκοβλεφ», είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία και είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθεια προσέγγισης του αεροδιαδρόμου στο «Μακεδονία», συνετρίβη στα Πιέρια όρη, οδηγώντας στο θάνατο πλήρωμα και επιβάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ