Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να θωρακιστεί από τους σεισμούς το Βαρθολομιό

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Παν. Κοσιώνης, ζητώντας ταυτόχρονα και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό

Eurokinissi

Να χαρακτηριστεί σεισμογενής η περιοχή του Βαρθολομιού στο Νομό Ηλείας, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης. Θυμίζουμε πως ο νομάρχης Ηλείας, Π. Δημητρουλόπουλος, ανακήρυξε την περιοχή σεισμόπληκτη και όχι σεισμογενή, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Βαρθολομιού. Κι αυτό γιατί ο χαρακτηρισμός ως σεισμόπληκτης δεν απαιτεί τη λήψη αντισεισμικών μέτρων και θωράκισης μιας περιοχής. Βέβαια, η πολιτεία αποδεικνύεται αναξιόπιστη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε μία έστω σεισμόπληκτη περιοχή, αφού οι αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμα δοθεί στους πληγέντες, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις. Οπως επίσης δεν έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών σε έργα υποδομής.

Στην Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει την ανάγκη να εφαρμοστεί πρόγραμμα αντισεισμικής θωράκισης και να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές από την πρόσφατη σεισμική δόνηση που έπληξε την περιοχή. Οπως τονίζει ο Π. Κοσιώνης, «οι καταστροφές σε σπίτια αλλά και σε έργα υποδομής στο Βαρθολομιό είναι μεγάλες. Μεγάλες είναι και οι ζημιές σε σπίτια που επισκευάστηκαν με οδηγίες της κυβέρνησης μετά από το σεισμό του 1998. Ασφαλώς η περιοχή είναι σεισμόπληκτη, που σημαίνει άμεσα μέτρα αποζημίωσης και αποκατάστασης των ζημιών, αλλά παράλληλα πρέπει να χαρακτηριστεί επιτέλους από την κυβέρνηση σεισμογενής ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε μέτρα αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ