Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες των δημοτών
  • Αυξήσεις τελών 5%-20% συμφώνησαν οι παρατάξεις του νυν δημάρχου (ΣΥΝ) και του νεοεκλεγμένου (ΝΔ). Κατά 80% αυξήθηκαν τα τέλη την τελευταία επταετία
  • Σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, του λαϊκού εισοδήματος και των βασικών αναγκών της πόλης καλεί τους δημότες η «Αγωνιστική Συμπαράταξη»

Σε αγαστή συνεργασία, οι εκπρόσωποι της παλιάς και νέας φρουράς στη διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω, αποφάσισαν νέα επίθεση στην τσέπη των δημοτών. Η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου, Γ. Μυστακόπουλου (υποστηρίχτηκε από το ΣΥΝ) και του νέου δημάρχου, Δ. Καλογερόπουλου (υποστηρίχτηκε από τη ΝΔ), συμφώνησαν στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων κατά 20%.

«Γίνεται φανερό ότι έγινε αλλαγή φρουράς, αλλά όχι αλλαγή πολιτικής υπέρ της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων της πόλης μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω», η οποία και καταψήφισε τις νέες αυξήσεις στα τέλη. Υπενθυμίζει δε ότι τα τελευταία 7 χρόνια, τα τέλη αυξήθηκαν κατά 80%. Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή, δεν έδειξε καμία πρόθεση διεκδίκησης των χρημάτων που οφείλει το κεντρικό κράτος στο Δήμο Αιγάλεω από τους θεσμοθετημένους υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρους, τα οποία ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές. Προφανώς γιατί βρήκε άλλη πηγή εσόδων, που δεν είναι άλλη από την τσέπη των δημοτών.

Χαρακτηριστικά σημειώνουμε πως και στην περίπτωση του Δήμου Αιγάλεω, όπου εφαρμόστηκαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ), σε πολλές περιπτώσεις τη λειτουργία τους χρηματοδότησαν οι δημότες. Ενδεικτικά ο Γ. Σαντζαρίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης» και δημοτικός σύμβουλος, σημειώνει ότι η διοίκηση του Δήμου εφάρμοσε στο πλαίσιο των ΤΣΑ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το μισθό των συμμετεχόντων πλήρωσαν και οι δημότες. Πώς; Αποσπώντας κονδύλια από φόρους που πλήρωσαν οι δημότες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τακτική της Διοίκησης είναι η μεταφορά κονδυλίων από το χαράτσι της καθαριότητας σε άλλες δραστηριότητες του Δήμου. Για παράδειγμα, κονδύλια από την καθαριότητα χρησιμοποιήθηκαν για τη διαμόρφωση μιας πλατείας.

Την οικονομική αυτή πολιτική, πιστή στο γράμμα της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι ΟΤΑ, αναμένεται να πληρώσουν και οι εργαζόμενοι στο Δήμο. Πριν δύο βδομάδες απολύθηκαν 30 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Το προσεχές διάστημα λήγει η σύμβαση των φυλάκων στα σχολεία, καθώς και η σύμβαση 120 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας.

Σχολιάζοντας την οικονομική πολιτική της Διοίκησης του Δήμου, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι αντανακλά την κυβερνητική αντίληψη για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που «θέλει το δήμαρχο αντίπαλο του δημότη και συνεργάτη των αντιλαϊκών επιλογών της». Υπογραμμίζει δε τις ευθύνες της διοίκησης για την απροθυμία της να διεκδικήσει τους παρακρατημένους πόρους. Κάτι που ούτε ο νέος δήμαρχος αναμένεται να πράξει. Ηδη άρχισε τις εκπτώσεις από τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» θυμίζει στους δημότες τι έλεγε προεκλογικά ο Δ. Καλογερόπουλος: «Στόχος μας είναι Αιγάλεω καθαρό, χωρίς αύξηση των τελών». Υπόσχεση που καταπάτησε, πριν καν αναλάβει καθήκοντα.

«Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της παράταξής μας ότι το Αιγάλεω δε χρειαζόταν μια οποιαδήποτε αλλαγή, αλλά μια αγωνιστική στροφή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών, του ήδη φτωχού λαϊκού εισοδήματος και των βασικών αναγκών της πόλης μας. Σ' αυτό το δρόμο, χωρίς ταλαντεύσεις, η "Αγωνιστική Συμπαράταξη" θα βαδίσει και τα επόμενα τέσσερα χρόνια», καταλήγει η παράταξη στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ