Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να δικαστεί από Ορκωτό Δικαστήριο ζητά ο Γιωτόπουλος

Απεργία πείνας ξεκίνησε χτες η Α. Σωτηροπούλου, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες κράτησης

Υπόμνημα στο Συμβούλιο Εφετών κατέθεσε χτες και ο φερόμενος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλ. Γιωτόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η επικείμενη δίκη είναι πολιτική και θα πρέπει, επομένως, να δικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο Αλ. Γιωτόπουλος, στο υπόμνημά του, ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης ανάγονται στα πολιτικά αδικήματα, καθώς είχαν ιδεολογικά κίνητρα, στρέφονταν κατά πολιτικών στόχων και οικονομικών παραγόντων της χώρας, δεν ήταν εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου και, επομένως, δε θα πρέπει να εκδικαστούν από το Τριμελές Εφετείο. Χαρακτηρίζει, επίσης, αντισυνταγματικό το νόμο 2928/2001 («τρομονόμο»), ενώ επικαλείται και το άρθρο 7 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να ισχύει αναδρομικά ο νόμος και μεταξύ δύο ποινών για την ίδια πράξη επιβάλλεται στον κατηγορούμενο η ευνοϊκότερη ποινή. Να σημειωθεί ότι ανάλογο υπόμνημα έχουν, ήδη, καταθέσει οι αδερφοί Ξηρού και ο Β. Τζωρτζάτος.

Στο μεταξύ, απεργία πείνας ξεκίνησε από χτες η Αγγ. Σωτηροπούλου, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη». Οπως δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους η συνήγορός της, Ι. Κούρτοβικ, η πελάτισσά της ζητάει βελτίωση των συνθηκών κράτησης και, κυρίως, να της δοθεί το δικαίωμα να βλέπει τον γιο της Εκτορα πιο συχνά και κατά μόνας, και όχι, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, η συνάντηση μητέρας και γιου να γίνεται με την παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μάλιστα, η Ι. Κούρτοβικ διευκρίνισε με νόημα ότι πρόκειται για απεργία πείνας διαρκείας και ότι η Α. Σωτηροπούλου θα σταματήσει την απεργία, μόνον όταν η Διεύθυνση των Φυλακών δώσει λύση στο αίτημά της.

Τέλος, χτες το πρωί έγινε σε ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών ο πολιτικός γάμος των Δ. Κουφοντίνα και Α. Σωτηροπούλου. Το γάμο τέλεσε ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γ. Δημόπουλος, ενώ ως μάρτυρες παρέστησαν η Ι. Κούρτοβικ και η Α. Ρομέρο Κορτέζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ