Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Ενισχυμένη η «Αγωνιστική Ενότητα» στη Θεσσαλονίκη

Δήλωση του εκπροσώπου της Βιοτεχνικής Ενότητας, για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Εμφανής η δυσαρέσκεια για ΠΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚΜΜΕ

Ενισχυμένη σε ψήφους, από τις πρόσφατες εκλογές στα επιμελητήρια για την ανάδειξη νέων διοικήσεων, βγήκε η παράταξη της «Αγωνιστικής Ενότητας» που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ στο Βιοτεχνικό και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ψήφων:

  • στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η «Αγωνιστική Βιοτεχνική Ενότητα», με επικεφαλής τον Κ.Μανόλη, απέσπασε 3 έδρες.
  • στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η «Αγωνιστική Ενότητα Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον Ηλία Μαυρίδη απέσπασε 2 έδρες.
  • στις εκλογές στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο η «Αγωνιστική Ενότητα Εμπόρων» με επικεφαλής το Γ. Χατζηγεωργίου κατέλαβε μία έδρα.

Σημειώνεται ότι τόσο στο Βιοτεχνικό όσο και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, που καταγράφηκε μειωμένη συμμετοχή ήταν μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, η Αγωνιστική Ενότητα πήρε περισσότερες ψήφους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΔΗΚΕΒΕ Πιερίας χαιρετίζει και ευχαριστεί όλους εκείνους που με την ψήφο τους συνέβαλαν στην επανεκλογή μέλους της παράταξης στο ΔΣ του Επιμελητηρίου στις εκλογές της 3- 4 Δεκέμβρη. Η ΔΗΚΕΒΕ υπόσχεται ότι θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα τηρήσει την ψήφο που έδωσαν οι ΕΒΕ και θα πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου των ΕΒΕ για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων τους.

Το ΒΕΑ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα, ο Μπ. Μηνάς εκπρόσωπος της Βιοτεχνικής Ενότητας που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ δήλωσε στο «Ρ»:

«Με μια πρώτη, αλλά όχι ρηχή, εκτίμηση, αντίθετα βαθιά, καταλήγουμε στις εξής εκτιμήσεις. Κατ' αρχήν, υπάρχει μια πτώση της μαζικότητας. Μικρή μεν, αλλά πτώση της μαζικότητας. Υπάρχει σαφέστατα μεγάλη πτώση των δύο μεγάλων ψηφοδελτίων που τα στηρίζει η ΠΑΣΚΕΒΕ και η ΔΑΚΜΜΕ. Συγκεκριμένα, για μεν την ΠΑΣΚΕΒΕ από 46,20% και 28 έδρες τα προχτεσινά αποτελέσματα έδωσαν 34,71% και 21 έδρες, η δε ΔΑΚΜΜΕ από 30,30% και 19 έδρες, φέτος έλαβε 26,51% και 16 έδρες. Δηλαδή, έχουμε μία σαφή έκφραση της δυσαρέσκειας των συναδέλφων απέναντι στις δύο μεγάλες παρατάξεις. Από εκεί και μετά η Αγωνιστική Συσπείρωση που είναι ένα ψηφοδέλτιο που στηρίχτηκε σε συντεχνιακές θέσεις μια και απευθυνόταν σε ένα συγκεκριμένο κλάδο και σε ένα μεγάλο κομμάτι ενός άλλου κλάδου, με πολιτική που επί της ουσίας δε διέφερε από τις δύο άλλες παρατάξεις, λειτούργησε σαν ανάχωμα, ώστε να μη μεταφραστεί αυτή η δυσαρέσκεια απέναντι στις γαλαζοπράσινες παρατάξεις σε ψήφο στη Βιοτεχνική Ενότητα, η οποία πριν από τέσσερα χρόνια έλαβε 18,7% και 11 έδρες, φέτος 14,44% και 9 έδρες. Στην ουσία, η Βιοτεχνική Ενότητα, ενώ έχει τον ίδιο τίτλο, δεν είναι το ίδιο ψηφοδέλτιο, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ένα κομμάτι της που λειτούργησε συντεχνιακά, ενσωματώθηκε στη "Συσπείρωση". Θεωρούμε, λοιπόν, ότι κράτησε τα ποσοστά της μεγαλώνοντας την πολιτική επιρροή στους συναδέλφους αν πάρουμε υπ' όψη ότι όλοι χτυπούσαν τη Βιοτεχνική Ενότητα που με καθαρές θέσεις αντιπάλευε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και τους κάθε απόχρωσης υποστηρικτές της, οι οποίοι μόνο σκοπό τους είχαν τη διαχείριση των προγραμμάτων αμβλύνοντας τις θέσεις τους απέναντι στα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων. Δεν είναι τυχαίο ότι προεκλογικά δήλωναν πως οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες και μόνο η Βιοτεχνική Ενότητα δεν ομονοούσε. Ακόμα, πρέπει να πάρουμε υπ' όψη μας τα πολλά χρήματα που έδωσε κυρίως η ΠΑΣΚΕΒΕ προεκλογικά και ότι είναι μια παράταξη εξουσίας μιας και στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπ' όψη και το πολιτικό κλίμα και οι τάσεις ανόδου που εμφανίζει το κόμμα της ΝΔ και τα μεγάλα ποσοστά που είχε η ΔΑΚΜΜΕ στα Επιμελητήρια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές με αγωνιστική προοπτική (2001-12-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνες και καταδικαστέες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας (2000-03-08 00:00:00.0)
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας (2000-03-08 00:00:00.0)
Αγωνιστική δέσμευση (1997-11-30 00:00:00.0)
Επικράτησαν οι συνεπείς δυνάμεις στον κλάδο κατεργασίας ξύλου (1996-12-17 00:00:00.0)
Επιτυχία της ΔΗΚΕΒΕ (1996-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ