Σάββατο 6 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυλαίες... αυλαίες

Μετά από είκοσι χρόνια δημιουργικής πορείας, το "Θέατρο της Ανοιξης" απέκτησε τη δική του στέγη (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο). Το "Θέατρο της Ανοιξης" εγκαινιάζει τον καινούριο χώρο του τη Δευτέρα, με μια δοκιμασμένη παράσταση, με ένα έργο που θεωρείται από τα αριστουργήματα της θεατρικής λογοτεχνίας, τον "Βόιτσεκ" του Μπίχνερ.Παράλληλα με τον "Βόιτσεκ" θα παίζονται, μόνο για σχολεία, οι "Ατρείδες",μια παράσταση - συμπαραγωγή με το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου,που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο θέατρο Ρεματιάς. Τα δομικά υλικά που χρησιμοποιεί ο Μπίχνερ, για να φτιάξει τον "Βόιτσεκ" είναι ένας φαντάρος, ορντινάτσα ενός λοχαγού, ένας γιατρός που τον μετατρέπει σε πειραματόζωο, η Μαρία, μια φτωχή κοπέλα που θέλει να ζήσει, να ξεφύγει από τη μιζέρια και ένας θίασος σαλτιμπάγκων. Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη,μετάφραση Κοραλίας Σωτηριάδου,μουσική Θάνου Μικρούτσικου,σκηνικά - κοστούμια Αγνής Ντούτση.Παίζουν: Ελένη Αρβανίτη, Χρυσάνθη Δούζη, Γιώργος Ζιόβας, Αντώνης Μπαμπούνης κ. ά.

  • "Να ζει κανείς ή να συζεί; ", είναι ο τίτλος της κωμωδίας τουΛ. Κάσλερ που ανεβαίνει, τη Δευτέρα, από τη Β Σκηνή του Θεάτρου "Μουσούρη" και θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 9.30 και Παρασκευή μεταμεσονύχτια. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ,σκηνοθεσία Αναστάσιου Βασιλείου.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σύλβια Βενιζελέα, Δημήτρης Βογιατζής, Παναγιώτης Βίτσικας, Γιώργος Ευγενικός, Εφη Μεταγγιτσινού.Η υπόθεση του έργου έχει να κάνει με τη νυχτερινή έξοδο δύο νεαρών ζευγαριών. Αποδεικνύεται ότι η καθημερινότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις κρύβουν εκπλήξεις.
  • Στο "Θέατρο Ελπίδας" άρχισαν, χτες, οι παραστάσεις του έργου "Ο Αρχισιδηρουργός" του Ζορζ Ονέ,που ανεβαίνει σε διασκευή Ελενας Τσαλδάρη,σκηνοθεσία Λεωνίδα Λοϊζίδη,σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη και μουσική επιμέλεια Γιώργου Σκορδίλη.Παίζουν: Ελενα Τσαλδάρη, Βασίλης Πολίτης, Πίτσα Μπουρνόζου, Παντελής Καψάλης, Ζωή Βουδούρη κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ