Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΛΟΥΚΕΤΑ"
ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΙ
οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι ολοένα εντεινόμενοι "δείκτες ασφυξίας" αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Με ρυθμό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών τη μέρα αυξάνονταν το 1997 τα "φέσια" στην αγορά. Επίσης, κάθε μέρα του 1997, κατά μέσο όρο, 19 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέβαζαν οριστικά τα ρολά, μην αντέχοντας να σηκώνουν τα δυσβάσταχτα βάρη της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ και τους "νόμους της αγοράς". Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών - γνωστά και ως "δείκτες ασφυξίας" - που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο εντεκάμηνο Γενάρη - Νοέμβρη 1997:

  • Πτώχευσαν ή υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης συνολικά 4.395 επιχειρήσεις, που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνολικά 483.133 ακάλυπτες επιταγές και διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές, αξίας 327,3 δισ. δραχμών.

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν την κυβέρνηση και τα στελέχη της, για τη δήθεν βελτίωση της οικονομίας. Αν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες η οικονομία "πάει καλά" - και πάει - για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα πάει από το κακό στο χειρότερο. Αδιάψευστος μάρτυρας και τα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ