Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Διαδήλωση ενάντια στην ανεργία

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.-

Μαζική διαδήλωση στο Σάο Πάολο πραγματοποίησαν την Πέμπτη πολλές χιλιάδες Βραζιλιάνοι εργαζόμενοι, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στα μέτρα λιτότητας του Προέδρου Καρντόσο.

"Οχι στις απολύσεις και την ανεργία", βροντοφώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ηγετικό συνδικαλιστικό στέλεχος διέψευσε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα ποσοστά ανεργίας (ισχυρίζεται πως είναι γύρω στο 5,71%), λέγοντας πως η ανεργία ξεπερνάει το 15,5% φθάνοντας στο ανώτερο επίπεδο τα τελευταία 12 χρόνια.

Πολλοί από τους περίπου 12.000 διαδηλωτές (τόσους τους εκτιμά το "Ασοσιέιτεντ Πρες") εργάζονται στο εργοστάσιο της "Φολκσβάγκεν" στο Σάο Πάολο, όπου ο κίνδυνος των απολύσεων (περίπου 10.000 απολύσεις) είναι ορατός μετά τη μείωση των πωλήσεων σε ποσοστό 30%. Βασική αιτία γι' αυτό το αποτέλεσμα ήταν οι νέοι φόροι και τα αυξημένα επιτόκια που επέβαλε τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Καρντόσο. Με αφορμή τα παραπάνω, η εργοδοσία της "Φολκσβάγκεν" ζήτησε από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν μείωση στις ώρες εργασίας και στους μισθούς κατά 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ