Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ
Αμεση ανακούφιση απαιτούν οι άνεργοι

Τις θέσεις του παρουσίασε σε ευρεία σύσκεψη το Σωματείο των Ανέργων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Λύσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες για το φλέγον ζήτημα της περιοχής Μαντουδίου, την ανεργία,προτείνει το Σωματείο Ανέργων στις Μεταλλευτικές Επιχειρήσεις της Βορειοκεντρικής Εύβοιας και διεκδικεί την υλοποίησή τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και στην οποία συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ, νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Ραχιώτης,το σωματείο κατέθεσε μια σειρά προτάσεις άμεσης και μακροπρόθεσμης υλοποίησης, ζητώντας τη συμπαράταξη των φορέων για την προώθησή τους.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου, Γ. Τσουκαλάς: "Οι κοινωνικά ανάλγητες πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία παραγωγικών νεκροταφείων, όπως η περιοχή Μαντουδίου. Μόνο με την αλλαγή πολιτικής - συνέχισε - μπορεί να εφαρμοστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων, των ανέργων και των κατοίκων της περιοχής".

Το Σωματείο διεκδικεί και απαιτεί την άμεση υλοποίηση από το υπουργείο Εργασίας των παρακάτω: Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των ανέργων με 200.000 δραχμές. Αναμόρφωση των προϋποθέσεων για εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας και μείωση των ενσήμων από 125 ετησίως σε 60. Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους δεν έχουν τις προϋποθέσεις επειδή δεν έχουν συμπληρώσει ένσημα για σφράγισμα βιβλιαρίων. Οι κενές θέσεις εργασίας λόγω συνταξιοδότησης ή πρόωρης συνταξιοδότησης από τα μεταλλεία ΒΙΟΜΑΓΝ να αναπληρώνονται από ανέργους του σωματείου. Στα σεμινάρια του ΟΑΕΔ Μαντουδίου να συμμετέχουν οι πραγματικά άνεργοι, μετά από συνεννόηση με το σωματείο. Εναλλαγή των διμηνιτών που απασχολούνται στην επιχείρηση ΒΙΟΜΑΓΝ. Απασχόληση των ανέργων στη δασοπροστασία.

Στις μακροπρόθεσμες προτάσεις του σωματείου συμπεριλαμβάνονται ο Δημόσιος Φορέας Λευκολίθου, το δασοβιομηχανικό συγκρότημα κ.ά., των οποίων, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της ΕΣΑΚ και της ΝΑΣ, η υλοποίηση είναι ζήτημα πάλης και αγώνα, αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, δημιουργίας μετώπου πάλης που θα έρθει σε ρήξη με τις επιλογές κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης και βιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ