Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι

Περιοδείες συνδικαλιστικών στελεχών σε εργασιακούς χώρους

Την αναγκαιότητα της καθολικής συμμετοχής τους στην πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, αλλά και της άσκησης πίεσης για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, επισήμαναν χτες το πρωί σε συγκέντρωση των εργατών τουΔήμου Αλίμου ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος και ο πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Κ. Μπότσης.

Μιλώντας στους εργάτες ο γγ της ΓΣΕΕ σημείωσε μεταξύ άλλων: "Με τον κρατικό προϋπολογισμό η κυβέρνηση κανονίζει πόσα θα πάρει και από ποιους και σε ποιους θα τα δώσει. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα παίρνει από το λαό και τα χαρίζει στο κεφάλαιο, για άλλη μια χρονιά, με έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Πρέπει να αντιδράσουμε σ' αυτό το γεγονός. Με τη μαζική μας συμμετοχή πρέπει να απαιτήσουμε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, επιβάλλεται να το κάνουμε, να αντισταθούμε για να υπερασπίσουμε τις κατακτήσεις, να διεκδικήσουμε νέες, να επιβάλουμε λύσεις στα προβλήματα που βιώνουμε".

Λίγο μετά ο γγ της ΓΣΕΕ μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης Θ. Ευθυμίου,επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της βιομηχανίας ιματισμού ΠΑΛΚΟ, καλώντας τους, με τη δική τους συμμετοχή, να συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας και να καταδικάσουν την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτική της. Ακόμα, κάλεσε τους εργαζόμενους να καταστήσουν σαφές στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι δε νομιμοποιείται να εκχωρεί δικαιώματα που έχουν με θυσίες κατακτηθεί και να απαιτήσουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Με ιδιαίτερη προσοχή οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν τον γγ της ΓΣΕΕ, ενώ δεν έλειψαν οι φωνές αγανάκτησης και οι διαμαρτυρίες τους για τα ολοένα διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, απόρροια στην πλειοψηφία τους της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο Γ. Μαυρίκος απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε σχετικά με τον προϋπολογισμό: "Η κυβέρνηση διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό για το 1998 που εμείς τον χαρακτηρίζουμε το χειρότερο των τελευταίων χρόνων. Καθορίζει αυξήσεις για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους από 1,5 έως 2,5%, αυξήσεις που θα λειτουργήσουν ως πιλότος και για τις υπόλοιπες του ιδιωτικού τομέα. Κι αυτό, όταν η ίδια με πλαστά στοιχεία προβλέπει για τον 1998 πληθωρισμό 4%. Ακόμα με τις φορολογικές ρυθμίσεις έρχεται να αφαιρέσει περισσότερα από το εισόδημά μας, αφού επιβάλλει νέους φόρους. Τα ήδη χαμηλά κονδύλια για τις κοινωνικές δαπάνες μειώνονται περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή, θα πληρώσουμε από την τσέπη μας για την παιδεία των παιδιών μας, για την υγεία μας κ.ά. Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πλήρως εναρμονισμένος με το πρόγραμμα σύγκλισης. Θα τον δεχτούμε; Οχι, πρέπει να αντιδράσουμε, να μην τους επιτρέψουμε να επικαλεστούν τη συγκατάθεσή μας για την εφαρμογή αυτής της εισοδηματικής πολιτικής. Να στείλουμε μήνυμα ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ολοι μαζί ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη σ' αυτή την κρίσιμη στιγμή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ