Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παλιά και επικίνδυνα

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών δύο επιβατηγά ελληνικά πλοία βγήκαν "εκτός" από σοβαρές βλάβες στα μηχανοστάσιά τους, γεγονός που υπογραμμίζει ότι τα ελληνικά επιβατηγά πλοία δεν είναι μόνο παλιά, αλλά και επικίνδυνα για τους ανθρώπους που μεταφέρουν!

Χτες στις 12 το μεσημέριστο 31χρονο (!) επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ΝΑΪΑΣ ΙΙ του εφοπλιστή Αγαπητού,παρουσίασε βλάβη στην αριστερή προπέλα του, όταν κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του μπλέχτηκε πάνω της ο κάβος της πρύμνης. Ομως, όπως διευκρίνισε ο β' γραμματέας της ΠΕΜΕΝ Σταμάτης Μαλαχίας: "Δε δικαιολογείται να παρουσιαστεί βλάβη στο μηχανισμό της προπέλας απλώς και μόνο από το μπλέξιμο πάνω της του κάβου. Το περιστατικό αυτό ήταν η αιτία για να εκδηλωθεί το πρόβλημα που ήδη υπήρχε στο σημείο εκείνο του μηχανοστασίου"! Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 8 το πρωί για Σύρο - Τήνο - Μύκονο και λόγω του ατυχήματος απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Σε αυτό επέβαιναν 30 επιβάτες, ενώ ήταν φορτωμένο με 5 φορτηγά και 41 αυτοκίνητα. Επιβάτες και οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το επιβατηγό πλοίο ΝΑΪΑΣ ΕΞΠΡΕΣ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο 23χρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο SATURNUS με σημαία Κύπρου του εφοπλιστή Βεντούρη,καθώς έπλεε 4 μίλια νότια από το Μπάρι Ιταλίας με προορισμό την Ηγουμενίτσα. Η φωτιά προκλήθηκε από τη θραύση σωλήνα πετρελαίου της κύριας μηχανής! Το πλήρωμα έσβησε τελικά τη φωτιά και το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Μπάρι. Στο πλοίο επέβαιναν 225 άνθρωποι (45 ναυτεργάτες - πλήρωμα του πλοίου και 180 επιβάτες), οι οποίοι είναι όλοι σώοι, ενώ στην περιοχή ευτυχώς έπνεαν άνεμοι 4 μποφόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ