Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δραματική προειδοποίηση για τον ΑΗΣ Λαυρίου

Με αφορμή νέα βλάβη (έβδομη μέσα σε δυο μήνες!) που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στον ΑΗΣ Λαυρίου της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στη Νο2 μονάδα των 300MW, όπου, από καθαρά θέμα τύχης, δεν τραυματίστηκε κανείς εργαζόμενος, το Εργασιακό Συμβούλιο ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου με επιστολή του προς το γενικό διευθυντή της ΔΕΗ, καταγγέλλει την ελλιπή συντήρηση των μηχανημάτων και επισημαίνει τους κινδύνους που δημιουργούνται.

"Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί σας - σημειώνεται στην επιστολή - θεωρώντας την ως την ύστατη προσπάθεια για να μη φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε όλοι μαζί αδικοχαμένους συναδέλφους με ανυπολόγιστες ζημιές παράλληλα".

Το Εργασιακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι μόνο τους δυο τελευταίους μήνες έχουν παρουσιαστεί: Την 1η Οκτώβρη βλάβη στη βοηθητική βαλβίδα εκκίνησης. Στις 18 Οκτώβρη πυρκαγιά. Στις 28 Οκτώβρη βλάβη στο βοηθητικό μετασχηματιστή. Στις 15 Νοέμβρη η μονάδα τίθεται "εκτός" λόγω διαρροής. Στις 18 Νοέμβρη η μονάδα πάλι "εκτός", λόγω θραύσεως των αναρτήσεων του αγωγού ψυχρού ανάθερμου. Στις 26 Νοέμβρη νέα πυρκαγιά. Στις 12 Δεκέμβρη, λόγω διαρροών, η μονάδα βγαίνει "εκτός" και κατά την επανεκίνηση στις 7.10 το απόγευμα σπάνε οι αναρτήσεις και παρουσιάζεται ζημιά μεγάλης έκτασης και επικινδυνότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ