Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Σε ιδιώτες δικηγόρους η νομική κάλυψη

Με πραξικοπηματικό τρόπο ο πρόεδρος του ΔΣΑ διέκοψε συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να μην τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση για κήρυξη διήμερης προειδοποιητικής αποχής

Τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωράει στην πλήρη κατάργηση του θεσμού του έμμισθου δικηγόρου και αναθέτει τις δικαστικές υποθέσεις ασφαλιστικής και οικονομικής φύσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε ιδιωτικά γραφεία και ιδιώτες δικηγόρους, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Αντ. Ρουπακιώτης,αρκείται σε απλές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και με διάφορα τεχνάσματα εμποδίζει την ανάληψη κινητοποιήσεων από τους δικηγόρους.

Η κατάργηση του έμμισθου δικηγόρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο δικηγορικό κόσμο, ενώ χτες συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του ΔΣΑ με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την αιφνιδιαστική ψήφιση διάταξης για κατάργηση του έμμισθου δικηγόρου, με αφορμή το ψηφιζόμενο στη Βουλή νομοσχέδιο με την επωνυμία "Μέτρα κατά της εισφοροδιαφυγής και διασφάλιση εσόδων του ΙΚΑ".

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η σπουδή του προέδρου του ΔΣΑ να διακόψει τη συνεδρίαση του ΔΣ, προκειμένου να εμποδίσει τη λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις των δικηγόρων. Εξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι Δ. Βερβερσός,Π. Γαλετσέλλης,Β. Δημόπουλος,Β. Κουρής,Γ. Κωφόπουλος και Δ. Σαραφιανός με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν αυτή την τακτική του προέδρου του ΔΣΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι έξι δικηγόροι μεταξύ των άλλων αναφέρουν: "Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματική λύση της συνεδρίασης του ΔΣ από τον πρόεδρό του, με αποκλειστικό και μόνο στόχο να μην τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση για την κήρυξη διήμερης προειδοποιητικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους και ενώ έχει πλήρως αποδεχτεί ότι η παθητικότητα οδηγεί στην καθημερινή χειροτέρευση της κατάστασης της Δικαιοσύνης και των δικηγόρων ως λειτουργών της".

Ετσι, η χτεσινή ανακοίνωση του ΔΣΑ και του προέδρου του είναι υποκριτική, όταν δηλώνουν ότι διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά υπουργών και συνολικά της κυβέρνησης για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους έμμισθους δικηγόρους.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ από τη μια, φραστικά, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη στάση της σχετικά με τους έμμισθους δικηγόρους, ενώ από την άλλη αρνείται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις του δικηγορικού κόσμου, που θα βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης.

Παράλληλα, οι έξι δικηγόροι - μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ καταγγέλλουν ότι με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης παρέχεται η δυνατότητα στη διοίκηση του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ, του ΤΑΕ και του ΟΑΕΔ να αναθέτουν ελεύθερα και με παχυλές αμοιβές υποθέσεις των Οργανισμών σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία, καταργώντας ουσιαστικά μ' αυτό τον τρόπο τις νομικές υπηρεσίες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ