Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο -10 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι

Η απότομη μεταβολή του καιρού έπιασε απροετοίμαστους τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι ισχυρές χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και το έντονο κρύο, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες, συνεχίστηκαν και χτες και όπως φαίνεται η κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Η θερμοκρασία χτες κυμάνθηκε από τους -10 βαθμούς στο Νευροκόπι Δράμας έως και 5 βαθμούς, η ανώτατη, που σημειώθηκε στη Βέροια. Αποκλεισμένα για δεύτερη μέρα παραμένουν σήμερα πολλά χωριά στα Ορεινά της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Αποκλεισμένη παραμένει η ορεινή περιοχή Εχίνου, στην Ξάνθη, και ειδικότερα τα χωριά Ωραίο, Κένταυρος, Σάτρες, Τέμενος, Θέρμες, Μέδουσα, Δίσπαρτο, Κύδαρη, Κότανι, με το χιόνι να έχει φτάσει χτες αργά το απόγευμα τα 40 εκατοστά. Επίσης, αποκλεισμένα είναι τα χωριά στο ορεινό δίκτυο της Ροδόπης στην περιοχή του Κέχρου. Στην Ορεστιάδα αλυσίδες χρειάζονται σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στο νομό Εβρου οι δρόμοι παρέμεναν παγωμένοι, και χρειάζονταν αλυσίδες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην Αλεξανδρούπολη, αλυσίδες χρειάζονται στην οδό Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας από το 28ο χιλιόμετρο και μετά και στο επαρχιακό δίκτυο από Φέρρες έως Ορεστιάδα.

Στη Μακεδονία οι δυνατές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες έκαναν τους παγωμένους δρόμους ολισθηρότερους. Αλυσίδες χρειάζονται στους δρόμους Κεχρόκαμπος - Λεκάνη - Πλαταμώνα νομού Καβάλας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόλακα και από το 20ό χιλιόμετρο Δράμας - Σιδηρόνερου στο νομό Δράμας, παλιάς εθνικής Αρναίας - Πολύγυρου στη Χαλκιδική και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Τρία Πέντε Πηγάδια στην Πιερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ