Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ 71 - 76
Πρώτος αλλά λαβωμένος...

Πρώτος στον όμιλό του, αλλά με λαβωμένο το γόητρο, ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι, όπως και πέρσι, την τελευταία αγωνιστική, έκανε και πάλι τη ζημιά στους "ερυθρόλευκους". Εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Τάρλατς και την ανετοιμότητα του Φασούλα, πήρε τη νίκη στο Φάληρο με 76 - 71. Οι Ισραηλινοί, γνωρίζοντας ότι μόνο με νικηφόρο αποτέλεσμα θα προκριθούν στην πρώτη τριάδα του ομίλου, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κυριάρχησαν με τους Γουάιτ, Γκρίφιθ κοντά στη ρακέτα και υποχρέωσαν τους αντιπάλους τους να τους ακολουθούν από την αρχή στο σκορ. Κινδύνευσαν πάντως να χάσουν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους, αλλά ο Ρουμάνος Πόπα με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι από το πουθενά, τους κράτησε ζωντανούς τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση θα μεταφέρει πλεονέκτημα δύο νικών από τη δεύτερη Εφές Πίλσεν. Οι Τούρκοι μαζί με τους Ισραηλινούς συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα και στο δρόμο τους θα βρουν την Ανκαρα, την Κροάσια Σπλιτ και την πορτογαλική Πόρτο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπακατσιάς, Χόκινς 12 (2), Βούκσεβιτς 13 (2), Νάκιτς, Φασούλας 5, Τόμιτς 16 (1), Ζεβροσένκο 4, Καρνισόβας 7, Ρότζερς 14 (2).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χένεφελντ 6, Γκρίφιθ 12, Κάτας 17 (2), Σέφερ 14, Ράντοβιτς 3 (1), Γουάιτ 18, Πόπα 6.

Στους άλλους αγώνες του Α ομίλου: Εφές Πίλσεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 71 - 63, Ρεάλ Μαδρίτης - Λιμόζ 75 - 62.

Η Βαθμολογία: Ολυμπιακός 17, Εφές Πίλσεν 16, Μακάμπι 15, ΤΣΣΚΑ 15, Ρεάλ 14, Λιμόζ 13.

Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Λιμόζ θα βρεθούν αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ