Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Από τη δυσπιστία στην αναγνώριση

Στη μάχη της Αγγλίας... λιοντάρια ήταν τα παιδιά του Γιάννη Κόλλια, που κατάφεραν να περάσουν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, στις ελπίδες. Παρά την ήττα με 2 - 4, η πρόκριση είναι γεγονός και τώρα στο δρόμο των Ελλήνων θα βρεθούν οι Γερμανοί.

Φανερά χαρούμενοι χτες κατά την επιστροφή τους οι πρωταγωνιστές, είχαν όρεξη για κουβέντα, παρά την ταλαιπωρία από το ταξίδι. Ο πρωτομάστορας Γιάννης Κόλλιας είπε: "Μπορεί να γνωρίσαμε την ήττα, όμως αυτή δεν προήλθε από μια γενικά λανθασμένη ομαδική τακτική, αλλά από επιμέρους λάθη. Αυτή η ομάδα αξίζει καλύτερης τύχης. Θα δικαιωθώ όταν αυτά τα παιδιά οδηγήσουν την Ελλάδα σε πρόκριση σε τελικούς Μουντιάλ".

Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, δήλωσε: "Ο στόχος επιτεύχθηκε. Αν και στην αρχή δυσκολευτήκαμε, στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Για μας ήταν μια μεγάλη εμπειρία, αφού παίξαμε με ένα μεγάλο αντίπαλο. Ηταν μια δικαίωση για όλους, αφού γνωρίσαμε αρκετές φορές δυσπιστία".

Ο Κώστας Κιάσσος συμπληρώνει: "Αλήθεια είναι ότι φοβηθήκαμε στα τελευταία δέκα λεπτά, όπου οι Αγγλοι μάς πίεσαν στο ψηλό παιχνίδι".

Παρών στο Νόριτς ήταν και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Πολυχρονίου, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τους "μικρούς": "Είναι μια μεγάλη πρόκριση για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί πήραμε αυτό που θέλαμε μέσα σε μια κραταιά ποδοσφαιρικά χώρα όπως είναι η Αγγλία. Αυτό λέει πολλά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ