Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κοινή γραμμή των "αιωνίων"

Ολυμπιακός και ΠΑΟ έριξαν τις ευθύνες στην Αστυνομία για τα επεισόδια στο ντέρμπι. Σήμερα η απόφαση της Πειθαρχικής

Σήμερα θα λάβει τέλος η αγωνία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού για την ετυμηγορία της Πειθαρχικής Επιτροπής (ΠΕ) αναφορικά με τα έκτροπα που συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Κατά τη χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης αμφότεροι οι αντίπαλοι τήρησαν κοινή γραμμή, μπροστά στον κίνδυνο τιμωρίας. Προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο με νομικίστικες μεθόδους να τη γλιτώσουν.

Αρχικά κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική κλήση, υποστηρίζοντας ότι η σύνθεση της ΠΕ δεν είναι νόμιμη. Αυτή απορρίφθηκε και ο δικηγόρος του Ολυμπιακού ζήτησε αναβολή. Στη συνέχεια όμως την απέσυρε γιατί "ο πρόεδρος είναι άψογος". Ούτε η κατάθεση υπομνημάτων που θα έδινε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό ν' αντιμετωπίσει τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ έγινε δεκτή.

"Πράσινοι" και "κόκκινοι" υποστήριξαν πως τα επεισόδια δεν έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς τους, αλλά μεταξύ οπαδών και Αστυνομίας. Ισχυρίστηκαν ακόμα ότι δεν έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο, αφού το ταρτάν δε συμπεριλαμβάνεται σ' αυτόν. Εν τέλει κατά τα ειωθότα έριξαν τις ευθύνες για τα γεγονότα στην Αστυνομία.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας

Οσοι οργιστούν από το τελευταίο "επιχείρημα", ανάμεσά τους και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, ας μη βιαστούν να κατηγορήσουν τους εκπροσώπους των εταιριών. Αυτοί κάνουν τη δουλιά τους όπως νομίζουν καλύτερα. Αλλού ας ψάξουν να βρουν τις ευθύνες. Οπως, λ.χ., στον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Θ. Βασιλόπουλο, που πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟ για τα έκτροπα των οπαδών του στον αγώνα με την Προοδευτική. Ουσιαστικά μάλιστα επέρριψε ευθύνες στους υφισταμένους του, αθωώνοντας τους χούλιγκαν!!!

Εν τω μεταξύ το Πρωτοδικείο ΑΘηνών έστειλε χτες στην ΕΠΑΕ τη λίστα με τα ονόματα των τακτικών δικαστών που προτείνει να στελεχώσουν την ΠΕ. Πρόκειται για τον πρόεδρο Πρωτοδικών Θεοχ. Μπίρμπο και τους Πρωτοδίκες Καταλιακό, Γκανιάτσο, Θέμελη, Οικονόμου, Ηλιάδη. Την απόφαση θα βγάλει σε συνεδρίασή του το ΔΣ της διοργανώτριας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο πρόεδρός της, Σ. Σφακιανάκης, θα εισηγηθεί επικεφαλής στην ΠΕ να τοποθετηθεί ο Θ. Μπίρμπος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκρούσεις οπαδών στην Πράγα (2023-06-08 00:00:00.0)
Κλείδωσε πρωτιά στο επεισοδιακό ντέρμπι (2015-05-05 00:00:00.0)
Νέες διώξεις από την Εισαγγελία (2011-07-12 00:00:00.0)
Υποδαυλιζόμενη βία ξανά στα γήπεδα (2005-01-11 00:00:00.0)
Ψάχνεται η Αστυνομία (1998-06-19 00:00:00.0)
Ευθύνες στην Αστυνομία (1997-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ