Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοι θεωρούνται... νέοι

Σκέτη κοροϊδία είναι η κυβερνητική αναφορά ότι οικονομικά κίνητρα δε θα δικαιούνται οι ήδη υπάρχουσες αλλά μόνο οι νέες επιχειρήσεις. Για του λόγου το αληθές, ιδού η σχετική διατύπωση του νομοσχεδίου, για το ποιοι επιχειρηματίες νοούνται νέοι:

"Ως τέτοιοι νοούνται οι νεοϊδρυόμενοι καθώς και εκείνοι για τους οποίους μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για εφαρμογή των ενισχύσεων του παρόντος, δεν έχει παρέλθει 5ετία από τη σύστασή τους ή την έναρξη επιτηδεύματος προκειμένου για ατομικές επιχειρήσεις. Εταιρίες που προήλθαν από μετατροπή άλλης εταιρίας ή ατομικής επιχείρησης ή από συγχώνευση εταιριών ή και ατομικών επιχειρήσεων ή εκείνες που απορρόφησαν άλλη εταιρία ή ατομική επιχείρηση ή κλάδο άλλης καθώς και εκείνες που απορροφήθηκαν από άλλη εταιρία, δε νοούνται ως νέοι φορείς, εφόσον οι παραπάνω πράξεις περιλαμβάνουν εταιρία ή ατομική επιχείρηση που αποτελεί παλαιό φορέα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο επόμενο εδάφιο".

Αυτά και μόνο καθιστούν σαφές ότι όλοι οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να εμφανίσουν τις εταιρίες τους ως νέες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ