Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιοδικά λόγου, τέχνης, τεχνολογίας

"Με βάρκα την ελπίδα και καπετάνιο τον αγώνα", είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της εφημερίδας "Το Βήμα των βιβλιοχαρτοπωλών" και αναφέρεται στο νέος έτος και στους αγώνες που πρέπει να ενταθούν, προκειμένου να ληφθούν μέτρα που τουλάχιστον θα μειώσουν τα τραντάγματα της "ενσωμάτωσης". Αλλα θέματα που αφορούν στο βιβλίο και τα προβλήματα είναι: Η Εθνική Βιβλιοθήκη και τα σκοτάδια, Ενιαία τιμή βιβλίου, Φόροι, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Δώστε περισσότερα λεφτά για το βιβλίο στους εργαζόμενους, κ.ά.

  • Κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος "Ενενήντα Επτά" του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο οποίο περιέχονται: Κοινή συνέντευξη με τους ποιητές Τζων Ασμπερυ και Κένεθ Κόουκ, συνέντευξη Κυριάκου Κατζουράκη, αφιέρωμα στον Λίνο Πολίτη και θέματα, όπως "Μεταφραστής και κείμενο", "Το νεοελληνικό Δοκίμιο", κ.ά.
  • "Ο Πολίτης", με θέματα "Ο έρωτας νικά", "Δεν υπάρχουν αθώα ναρκωτικά","Ανθρωπολογία και νεωτερικά" του Ζωρζ Μπαλαντιέ, κ.ά.
  • "Ανιχνεύσεις", το περιοδικό της σύγχρονης αναζήτησης: Οι τρεις μάγοι και η μυστική τους αδελφότητα, Αμαζόνες γυναίκες πολεμιστές, Γκρίζοι Λύκοι η σκοτεινή Τουρκία, κ.ά.
  • Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα τεύχη 7 και 8 του περιοδικού "Τάμαριξ" της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας με αφιερώματα στο Θέατρο και τα σινεμά της συνοικίας.
  • "Αναγέννηση", μηνιαία επιθεώρηση ενημέρωσης και προβληματισμού.
  • "Καινοτομία", το περιοδικό έρευνας και τεχνολογίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ