Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές προτάσεις

Στον κινηματογράφο "Αλφαβίλ" (Μαυρομιχάλη 168), θα γίνει στις 9 Ιανουαρίου (7μμ - 9μμ - 11μμ) η πρώτη προβολή της ταινίας του Πέτρου Σεβαστίκογλου "Ανεμος στην πόλη".Πρωταγωνιστούν οι: Ζηνόβιεφ Γκερτ, Μαρίνα Βλαντί, Αννα Γιανόφσκαγια, Σεργκέι Ντεσνίτσκι, Γκεναντί Ναζάροφ.Η ταινία παίχτηκε εκτός από το Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ της Μόσχας, στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βαρκελώνης, στο Μπατούμι της Γεωργίας και τελευταία στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καϊρου. Σημειώνουμε ότι μετά τη διανομή στην Ελλάδα από την ΑΜΑ φιλμς, η ταινία του Π. Σεβαστίκογλου "Ανεμος στην πόλη", απέκτησε διανομή και στη Ρωσία. Οι Ρώσοι είχαν δείξει από την αρχή μεγάλο ενδιαφέρον για την ταινία, αφού συμμετέχουν η Μαρίνα Βλαντί και ο μεγάλος Ρώσος ηθοποιός Ζηνόβιεφ Γκερτ, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, ένα χρόνο μετά το τέλος των γυρισμάτων.

  • Το βραβευμένο στο "Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης" ντοκιμαντέρ "Οταν ο Σαγκάλ κόστιζε λιγότερο από ένα κιλό πατάτες" των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Γιώργου Ζέρβα,θα προβληθεί στο "Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας" στις 7/1 (9μμ). Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η ιστορία της Συλλογής Κωστάκη.Η ταινία έχει γυριστεί στη Μόσχα, στο Παρίσι και την Αθήνα και περιέχει σπάνιο αρχειακό υλικό και ειδικά εφέ με τεχνικές ψηφιακής εικόνας. Το ντοκιμαντέρ έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στο διεθνή χώρο. Εχει προβληθεί στην Ολλανδία, στο "8ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μασσαλίας", στο "42ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Κορκ της Ιρλανδίας", στην "8η Διεθνή Συνάντηση Ταινιών Ντοκιμαντέρ" στην Πορτογαλία κ.α.
  • Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Φράνκο Τζεφιρέλι,θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 Ιανουαρίου στο "Παλλάς" (Βουκουρεστίου), στα πλαίσια της έκθεσης έργων του στην Εθνική Πινακοθήκη.Συγκεκριμένα στις 4/1 θα προβληθούν οι ταινίες: "Το ημέρωμα της στρίγκλας" (8μμ), "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" (10μμ). Στις 5/1 "Τζέυν Εϋρ" (8μμ), "Αμλετ" (10μμ). Στις 6/1"Αδελφός Ηλιος - Αδελφή Σελήνη" (8μμ), "Οθέλλος" (10μμ). Εισιτήρια (1.500 δρχ. για τα δύο έργα και 500 δρχ. φοιτητικό) προπωλούνται στην "Εθνική Πινακοθήκη" και στο "Παλλάς".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ