Τρίτη 6 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αβέβαιο το μέλλον για τη ΜΙΜΙΚΟΣ

Αλλαγή διοίκησης και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, απαιτούν οι εργαζόμενοι

Θολό παραμένει το τοπίο στην πτηνοτροφία "Μιμίκος",αφού παρά το γεγονός της ανάληψης της διαχείρισής της από την Αγροτική Τράπεζα και της χρηματοδότησής της μέσα σε πέντε μήνες με 3 δισεκατομμύρια δραχμές περίπου, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται. Στους 800 εργαζόμενους οφείλονται ακόμα δεδουλευμένα για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες - μετά την είσπραξη δανείου από την Αγροτική, ύψους 1,3 δισ. δραχμών - τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη και το Δώρο των Χριστουγέννων.

Η εταιρία - που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη πτηνοτροφικήμονάδα με καθετοποιημένη παραγωγή λευκού κρέατος της Ελλάδας και μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης - θεωρείται βιώσιμη, ωστόσο το σύνολο των χρεώντης ανέρχεται στο ποσό των 17 δισεκατομμυρίων δραχμών, εκ των οποίων τα περισσότερα οφείλονται στην Αγροτική Τράπεζα. Να σημειωθεί ακόμα ότι η συμφωνία που υπάρχει μεταξύ της εταιρίας και της Τράπεζας, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει στην εξυγίανσή της, προβλέπει μείωση του προσωπικού, ενώ ήδη έχουν απολυθεί περίπου 60 εργαζόμενοι.

Σε πρόσφατο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, που υπογράφεται από 400, απαιτείται η αλλαγή της διοίκησης που έχει εγκαταστήσει η Τράπεζα στην εταιρία και η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Ακόμα, οι εργαζόμενοι ζητάνε το συντομότερο δυνατόν συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν και να αναζητήσουν τη λύση τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία αποδίδονται, τόσο στην κακή διαχείρισή της από την προηγούμενη διοίκηση, όσο και στη γενικότερη κρίση στην πτηνοτροφία από τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές λευκού κρέατος. Στα πλαίσιααυτά, πριν έναν περίπου χρόνο έκλεισε μία από της μεγαλύτερες εταιρίες, η "ΒΟΚΤΑΣ",η οποία εξακολουθεί να οφείλει, τόσο σε τράπεζες, όσο και στους εργαζόμενους, ενώ συχνά - πυκνά παρουσιάζονται προβλήματα και στην άλλη μεγάλη πτηνοτροφική εταιρία, τη ΣΥΝΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ