Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι ληστείες επαναφέρουν το θέμα του ωραρίου

Την επαναφορά του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) μετά τα απανωτά κρούσματα ένοπλων ληστειών σε πρατήρια. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ζητά την καθιέρωση ωραρίου λειτουργίας, ώστε κάθε βράδυ από τις 9.00 μ.μ. μέχρι τις 6.00 π.μ. να λειτουργεί το 10% των πρατηρίων, που θα καθορίζεται κάθε φορά από τις τοπικές ενώσεις, έτσι ώστε να γνωρίζει η Αστυνομία με σαφήνεια τους πιθανούς στόχους. Μόνο αυτό, όμως, τονίζει η Ομοσπονδία δεν αρκεί και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι, ενώ τα πρατήρια βενζίνης είναι οι πρώτοι στόχοι των ληστών - ακολουθούν οι τράπεζες - δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πρατηριούχων και των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία μέσα στο 1997 καταγράφτηκαν από τον Τύπο 36 ένοπλες ληστείες σε πρατήρια βενζίνης με αποτέλεσμα 6 σοβαρούς τραυματισμούς και ένα θάνατο, ενώ τα ποσά που απέσπασαν οι ληστές ανέρχονται σε 17 εκατομμύρια δραχμές.

Τέλος, το ΔΣ της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη γενική συνέλευση της 25ης Γενάρη να το εξουσιοδοτήσει και για απεργιακή κινητοποίηση στην περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ