Παρασκευή 9 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κωμική "Υπηρέτρια Κυρά"

Μια λυρική "Υπηρέτρια Κυρά" προσκαλεί από αυτήν την Κυριακή σε κωμικές συναντήσεις. Ο λόγος για την κωμική όπερα του Περγκολέζι,που παρουσιάζεται από μεθαύριο (12 το μεσημέρι) και για κάθε Κυριακή ως τα τέλη Μάρτη, στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο (Τιμοκρέοντος 6, Αγ. Σώστης). Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,που ανεβαίνει σε συνεργασία με την Οπερα Δωματίου Αθηνών.Θέμα της είναι οι προσπάθειες μιας νεαρής υπηρέτριας να γίνει κυρία του αρχοντικού που εργάζεται. Το έργο παρουσιάζεται σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Κατσίμπα,σκηνοθεσία του Κώστα Πασχάλη,σκηνικά - κοστούμια του Αλέξη Στύλιου και χορογραφίες του Πέτρου Γάλλια.Τραγουδούν οι: Βιβιάνα Γιαννάκη, Πόπη Κοτζαηλία, Παύλος Μαρόπουλος, Παντελής Ψύχας και Παντελής Κατσάμπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οπερα Δωματίου Αθηνών είναι η πρώτη όπερα δωματίου στην Ελλάδα (ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια). Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μικρές κωμικές όπερες που τραγουδιούνται στα ελληνικά, ενώ ορισμένες φορές, το ρετσιτατίβο αντικαθίσταται από πρόζα, ώστε να είναι περισσότερο προσιτό το έργο στο ευρύτερο κοινό. Με αυτή τη μορφή, παρουσιάζεται και η "Υπηρέτρια Κυρά". Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία της ΕΛΣ.

  • Στο θέατρο "Ολύμπια" της Λυρικής Σκηνής, εξάλλου, σήμερα (7μμ) δίνεται ακόμη μια παράσταση με την όπερα του Πουτσίνι "Μποέμ".Αύριο και μεθαύριο (7μμ), παρουσιάζεται και πάλι η "Βραδιά Μπαλέτου" με τα έργα "Καταραμένο φίδι" και "Αφιέρωμα" σε χορογραφία του Λόρκα Μασίν (αφιερωμένα στον Μάνο Χατζιδάκι) και τον "Πετρούσκα" του Στραβίνσκι σε χορογραφία του Χάρη Μανταφούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ