Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα επίθεση της ΕΤΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Πριν λίγες μέρες η εφημερίδα "El Mundo" διαβεβαίωνε για την "πολεμική" δεινότητα και ικανότητα των Βάσκων αυτονομιστών να συνεχίσουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Χτες άλλη μία δολοφονική επίθεση που φέρνει τη σφραγίδα της ΕΤΑ πραγματοποιήθηκε, λες και οι Βάσκοι αυτονομιστές θέλουν να το επιβεβαιώσουν...

Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μια φορά ένας πολιτικός που ανήκει στο κυβερνών "Λαϊκό Κόμμα". Στην πόλη Ζαραούζ της χώρας των Βάσκων, έχασε τη ζωή του ο 35χρονος δημοτικός σύμβουλος του "Λαϊκού Κόμματος", Χοσέ Ιγκνάθιο Ιρουρεταγκογένα,ο οποίος χτες το πρωί τραυματίστηκε βαριά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του και μια ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της πόλης.

Η αστυνομία αλλά και ο πολιτικός κόσμος, κυρίως τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, έσπευσαν - πριν ακόμα η αστυνομία να επιβεβαιώσει ή η ΕΤΑ αναλάβει την ευθύνη, που σπανίως λοιδορεί - να αποδώσουν τη νέα αυτή επίθεση, την πρώτη του νέου χρόνου, στην οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, η οποία το 1997 ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία δύο ακόμα δημοτικών συμβούλων του Λαϊκού Κόμματος. Ενώ και πάλι οι φωνές που ζητούν επιπρόσθετα και σκληρότερα αντιτρομοκρατικά μέτρα, ήταν οι πρώτες που ακούστηκαν. Μόλις μία μέρα πριν την επίθεση - κατά σύμπτωση - ο εκπρόσωπος του "Λαϊκού Κόμματος" στη χώρα των Βάσκων, Κάρλος Ιτουργκέθ ζήτησε από την αστυνομία της αυτόνομης περιοχής επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, ενώ επιβεβαιώθηκε με τον πιο "δραματικό τρόπο" με τη χτεσινή επίθεση.

Το θέμα βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο μετά τη δολοφονία του τον περασμένο Ιούλιο του Μιγκέλ Ανχέλ Μπλάνκο, δημοτικού συμβούλου της πόλης Ερμούα, που πυροδότησε ένα κύμα πρωτοφανών σε έκταση λαϊκών κινητοποιήσεων κατά της τρομοκρατίας στην Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ