Τρίτη 13 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο "εδώλιο" η νοθεία
  • Εκδικάστηκε χτες η προσφυγή της ΠΕΜΕΝ κατά του νόθου ψευτοσυνεδρίου της ΠΝΟ
  • Εκθετοι οι εκλογομάγειροι

Αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν το όργιο νοθείας που διαδραματίστηκε κατά τις δύο μέρες, 4 και 5 του περασμένου Δεκέμβρη, της "παρασυναγωγής" που ονόμασαν "συνέδριο" της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας", παρουσιάστηκαν χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά - με πρόεδρο την Χρυσούλα Παρασκευά - κατά τη διάρκεια της εκδίκασης αίτησης ακύρωσης του "συνεδρίου" που κατέθεσε η ΠΕΜΕΝ.Η ΠΕΜΕΝ είχε κάνει προσφυγή και κατά του αυθαίρετου αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων από το "συνέδριο". Η προσφυγή είχε εκδικαστεί στο ίδιο δικαστήριο στις 10 του περασμένου μήνα και αναμένεται η απόφαση.

Οι εκπρόσωποι της πλασματικής πλειοψηφίας της διοίκησης της ΠΝΟ δεν κατάφεραν να αποκρύψουν τις νόθες διαδικασίες που ακολούθησαν. Ο μάρτυρας υπεράσπισης της ΠΝΟ ήταν ο κ. Καλεμάνης,πρόεδρος της Ενωσης Ασυρματιστών και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ο κατάλογος των αντιπροσώπων είχε καθοριστεί από τη... γραμματεία της ΠΝΟ (!) και όχι από το αρμόδιο όργανο, που σύμφωνα με το καταστατικό είναι η Εκτελεστική Επιτροπή! Παραδέχτηκε επίσης ότι με τους περιορισμούς στον αριθμό των αντιπροσώπων, νοθεύεται και η απλή αναλογική, σύμφωνα με την οποία πρέπει να εκλεγούν οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ για τη ΓΣΕΕ.Βέβαια, αμέσως μετά προσπάθησε να συμμαζέψει αυτά που είπε, όμως μάταια...

Από την πλευρά της ΠΕΜΕΝ ο γραμματέας, Σάββας Τσιμπόγλου,απέδειξε ότι ήταν ένα συνέδριο - "μαϊμού", αλλά και ότι με τους περιορισμούς που περιέχονται στο Καταστατικό, κατά παράβαση του νόμου 2224/94, και τους αποκλεισμένους αντιπροσώπους, "καταστρέφεται η ισοδυναμία της ψήφου". Τον κίνδυνο να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και να χαρακτηριστεί αυτό παράνομο, αν λάβουν μέρος οι αντιπρόσωποι της ΠΝΟ, επισήμανε ο Γιάννης Σταυρόπουλος,αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας. "Η ΓΣΕΕ έχει - σημείωσε - ενιαίο εκλογικό τρόπο και μέτρο, που αφορά όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, από το πρωτοβάθμιο, εργοστασιακό σωματείο μέχρι την Ομοσπονδία. Τα αποτελέσματα στο συνέδριο της ΠΝΟ οδηγούν σε πλασματικούς συσχετισμούς και αφαιρούν την ισοδύναμη έκφραση της ψήφου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ