Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι "δυσκολίες" του "Επάρχου"

Τις "δυσκολίες" που θα αντιμετωπίσει στην προσπάθειά του να εκλαϊκεύσει και να προωθήσει τις θέσεις της Ουάσιγκτον στην ελληνική κοινή γνώμη, "διαπίστωσε" ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Ν. Μπερνς.

Χτες ο Αμερικανός πρεσβευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τέσσερις παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου, τους προέδρους της ΝΔ και του ΣΥΝ, με τους οποίους είχε από μια πρώτη συνάντηση, τον δήμαρχο της Αθήνας Δ. Αβραμόπουλο, και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Κρανιδιώτη με τον οποίον γευμάτισαν χτες το μεσημέρι.

Σε όλες τις συζητήσεις του, ο Αμερικανός πρεσβευτής, αλλά και στις δηλώσεις του, θέλησε να εκφράσει την "έκπληξή" του για τον τρόπο που ο Τύπος παρουσίασε τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη Παρασκευή μιλώντας σε δημοσιογράφους από 6 εφημερίδες που επέλεξε η αμερικανική πρεσβεία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής που διατείνεται ότι θα ακολουθήσει πολιτική "ανοιχτών θυρών" προς τον Τύπο, και έμπειρος λόγω της προηγούμενης θητείας του στον τομέα της επικοινωνιακής πολιτικής, φαίνεται πως εγκαινιάζει τη θητεία του στην Ελλάδα με τρία σοβαρά λάθη: Πρώτον, πολιτική "ανοιχτών θυρών" με επιλεκτική ενημέρωση δε γίνεται. Δεύτερον, δε "φταίνε για όλα οι δημοσιογράφοι" που δεν αποδίδουν επ' ακριβώς αυτά που ακούν. Τρίτον, και ίσως σπουδαιότερο, ο νέος πρεσβευτής, μάλλον ψάχνει για "αφελείς" οι οποίοι θα πιστέψουν πως οι αμερικανικές θέσεις και επιδιώξεις στην περιοχή, δεν αντιβαίνουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Δ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ