Τετάρτη 14 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ζητούν την κατοχύρωση της λειτουργίας των κομμάτων

Με τους βουλευτές της ΝΔ, αλλά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Ζαφειρόπουλο, να ζητούν τη συνταγματική κατοχύρωση της λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ώστε να μην υπάρχουν "διευθυντικές ομάδες" συνεδρίασε χθες η επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ειδικός εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο για πολιτικά κόμματα που έχουν καταλήξει σε "προσωποποιημένους μηχανισμούς ελέγχου της βάσης", καθώς και για "διευθυντικές ομάδες". Υποστήριξε δε, ότι οι παραπάνω αρχές πρέπει θα θεσμοθετηθούν συνταγματικά.

Την τοποθέτησή του σχολίασαν στη συνέχεια οι ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας. Η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη μίλησε επίσης για "θεσμοθέτηση της λειτουργίας των κομμάτων στο Σύνταγμα", προσθέτοντας και προσωπική της άποψη για την ύπαρξη ειδικού νόμου. Παρέμβαση έκανε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, τασσόμενος επίσης υπέρ της ύπαρξης συνταγματικής επιταγής, ενώ "πακέτο" προτάσεων για το θέμα κατέθεσε και ο Γ. Σουφλιάς σχετικά με τη λειτουργία των κομμάτων και τους βουλευτές.

Ενάντια στην προοπτική συνταγματικής θεσμοθέτησης τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δε θα έχει αποτέλεσμα αφού η εσωτερική λειτουργία των κομμάτων είναι δικό τους θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ