Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Ετοιμος για συμφωνία με το ΔΝΤ ο Σουχάρτο

TZAKAPTA.-

Τη συναίνεση του Ινδονήσιου ηγέτη, Σουχάρτο, για τη δρομολόγηση άμεσων μεταρρυθμίσεων στην οικονομική πολιτική, φαίνεται πως απέσπασε - όχι με ιδιαίτερη δυσκολία - ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Μισέλ Καμντεσίς.

Σε δηλώσεις που έκανε χτες ο διευθυντής του ΔΝΤ, πριν την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή του με τον "Πρόεδρο" Σουχάρτο, υποστήριξε ότι οι επικείμενες συζητήσεις "είναι κρίσιμες καθώς δε διακυβεύονται πολλά μόνον για την Ινδονησία, αλλά για τις περισσότερες ασιατικές χώρες της περιοχής".

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι σήμερα θα ανακοινωθεί μια "πολύ σταθερή" συμφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ινδονησίας, ο Καμντεσίς επισήμανε ότι η Τζακάρτα πρέπει να προσαρμόσει τη μεταρρυθμιστική της στρατηγική στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με αφορμή την ταχύτατη πτώση της ρουπίας.

Χτεσινό δημοσίευμα των ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ ερμήνευε την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ινδονησία ως παρεπόμενο "της πολιτικής παράλυσης στην Τζακάρτα" και των "λανθασμένων υπολογισμών του ΔΝΤ, που έφεραν το τραπεζικό σύστημα της χώρας στα πρόθυρα κατάρρευσης". Ωστόσο, την ίδια ώρα, το ίδιο δημοσίευμα υπερασπίστηκε τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα που προτείνονται από τα στελέχη του ΔΝΤ και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι το ΔΝΤ φέρθηκε ευμενέστερα στη Ν. Κορέα σε σύγκριση με τις περιπτώσεις της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ