Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Κήποι" τραγουδιών

Η όπερα του Φραντσέσκο Τσιλέα "Αντριάνα Λεκουβρέρ" παρουσιάζεται την Κυριακή στη Λυρική Σκηνή με τη σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ηλία Βουδούρη και η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαϊδη.

  • Τραγούδια από την "Πύλη της Αμμου",την τελευταία του δισκογραφική δουλιά, παρουσιάζει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μέχρι αύριο στις "Γραμμές" (Κωνσταντινουπόλεως 111). Στο πρόγραμμα, που θα παρουσιάσει, περιλαμβάνονται και τραγούδια από προηγούμενους δίσκους του, καθώς και άλλα, ανέκδοτα. Μαζί του θα εμφανιστούν η Μαρία Αριστοπούλου (τραγούδι) και οι μουσικοί Δημήτρης Οικονομάκης, Σοφία Μαυρογενίδου, Βασίλης Δραμουντάνης και Γιώργος Κατσάνος.
  • Στο μουσικό σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9), σήμερα και αύριο εμφανίζεται ο Γιάννης Γλέζος.Την Κυριακή το μεσημέρι το συγκρότημα "Παλιά Ρεζέρβα" παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, σμυρναίικα και λαϊκά τραγούδια, ενώ το βράδυ (10.30μμ) ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος και οι συνεργάτες του"ταξιδεύουν" στα "πέλαγα" του ελληνικού τραγουδιού.
  • Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή, ο Νίκος Ζιώγαλας εμφανίζεται στο "Εμπριμέ" (Αγ. Μελετίου 38, Κυψέλη) παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές του δουλιές.
  • Αφροκουβανέζικοι, εκρηκτικοί ρυθμοί, τζαζ διαδρομές με... ελεύθερες ρίζες, από σήμερα (μέχρι 22/1) στο "Half Note" (Τριβωνιανού 17, Μετς) από τον πιανίστα Omar Sosa και το κουιντέτο της "νέας κουβανικής τζαζ", που τον συνοδεύει.
  • Αφρικάνικα τραγούδια με ντραμς, κομμάτια ρέγγε, σάμπα κ. ά. συνθέτουν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν σήμερα (8.30μμ) ο Φιλ Μπάρι και οι "Ντραμς οφ Πάσιον", στο "Καφέ Μίνγκους" (Ποσειδώνος 3, Μοσχάτο).
  • Στην αίθουσα "Παρνασσός" (πλ. Καρύτση), σήμερα φιλοξενείται συναυλία του Ορφείου Ωδείου Αθηνών, αύριο του Αττικού Ωδείου, ενώ τη Δευτέρα της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών.
  • Η Σουηδέζα κλαρινετίστα Κάριν Ντόρνμπους δίνει ρεσιτάλ σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με έργα Μπραμς, Μπέριο, Μαρτινού, Μπεργκ και Φόρσελ. Τη συνοδεύει ο πιανίστας Ερικ Λάνινγκερ.
  • Σήμερα, επίσης (9.15μμ) στο Καλλιτεχνικό Καφενείο (Μάγιερ 18) πραγματοποιείται βραδιά μουσικής και εικόνας με τίτλο "Ηχόραμα - Ο Κήπος του Θεού". Θα προβληθούν διαφάνειες του Βασίλη Σταματόπουλου σε συνδυασμό με μουσική του νέου συνθέτη Γιώργου Καρυδάκη.
  • Στο "Παλαί ντε Σπορ" της Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία τη Δευτέρα (9μμ) ο Γιάννης Μαρκόπουλος πλαισιωμένος από γνωστούς καλλιτέχνες. Μαζί του οι Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Πέτρος Γαϊτάνος, Μαρία Δημητριάδη, Κώστας Μακεδόνας, Αναστασία Μουτσάτσου, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Χαράλαμπος Γαργανουράκης και Βασιλική Λαβίνα.Αφηγητής θα είναι ο Στράτος Τζώρτζογλου,ενώ θα συμπράξουν η ορχήστρα "Παλίντονος Αρμονία" και η Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ