Παρασκευή 16 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Της φλόγας και του έρωτα

Με μια ακόμη ταινία του Λουί Μαλ η ΝΕΤ συνεχίζει το αφιέρωμά της στον Γάλλο σκηνοθέτη. Σήμερα παρουσιάζει την ταινία "Η φλόγα που τρεμοσβήνει".Ηρωας της ταινίας είναι ένας αλκοολικός εγωκεντρικός συγγραφέας, που βγαίνει από την κλινική στην οποία έκανε αποτοξίνωση και είναι αποφασισμένος ν' αυτοκτονήσει. Η ταινία καταγράφει το χρονικό των δύο τελευταίων ημερών του συγγραφέα, ο οποίος πηγαίνει στο Παρίσι και τριγυρίζει στα μπαρ, για να συναντήσει παλιούς του φίλους και να τους αποχαιρετήσει, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Ενδιαφέρουσα ατμοσφαιρική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Μορίς Ρονέ και την Ζαν Μορό.(ΝΕΤ 00.30)

Πρόσφατη μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Φραντς Κάφκα "Η δίκη" είναι η ταινία που σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Τζόουνς. Την ημέρα που γίνεται 30 χρόνων ο Γιόζεφ Κ. συλλαμβάνεται και προσάγεται στο δικαστήριο, αρχίζοντας έναν αγώνα για τη σωτηρία του και ενάντια στον παράλογο κατατρεγμό του. Παίζουν οι Κάιλ Μακ Λάχλαν, Αντονι Χόπκινς, Τζέισον Ρόμπαρντς και Τζούλιετ Στίβενσον. (ΕΤ1 23.35)

"Του έρωτα και της σκιάς",είναι το τίτλος της ενδιαφέρουσας ταινίας σε σκηνοθεσία Μπέτι Κάπλαν, με ηρωίδα μια νεαρή δημοσιογράφο, που θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον παλιό τρόπο ζωής της και στον νέο που βρίσκεται μπροστά της. Στην πορεία των αναζητήσεών της, θα δουλέψει σ' ένα περιοδικό μόδας, ενώ λίγο αργότερα θ' αρραβωνιαστεί μ' έναν στρατιωτικό, που πιστεύει πως τον αγαπά. Η ζωή της, όμως, θ' αλλάξει οριστικά όταν γνωρίσει έναν ιδιόρρυθμο φωτογράφο, ο οποίος συνεργάζεται με τον υπόκοσμο. Παίζουν οι Τζένιφερ Κόνελι, Αντόνιο Μπαντέρας, Καμίλο Γκαράντρο και Στεφανία Σαντρέλι. (ΕΤ3 01.00)

Ο Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ σκηνοθέτησε την ταινία μυστηρίου "Ο επιθεωρητής Χάρπερ".Μια πλούσια κληρονόμος προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντέτεκτιβ με τον οποίο παλιά είχε ερωτική σχέση, για ν' ανακαλύψει τον αποστολέα ενός απειλητικού γράμματος που έφτασε στα χέρια της. Πρωταγωνιστούν οι Πολ Νιούμαν και Τζόαν Γούντγουορντ. (ΣΤΑΡ 01.30)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ