Τρίτη 20 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στην επιφάνεια τα εσωκομματικά προβλήματα

Τα εσωκομματικά προβλήματα που υποβόσκουν στο εσωτερικό της ΝΔ ήρθαν με θεαματικό τρόπο στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ίδια στιγμή που ο Κ. Καραμανλής έβαζε το κόμμα του σε "απόλυτη ετοιμότητα για την εκλογική νίκη".

Πριν ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ αρχίσει την ομιλία του, ο βουλευτής ΠρέβεζαςΓ. Τρυφωνίδης πήρε το λόγο "επί του προσωπικού" και κατήγγειλε ότι η τοπική νομαρχιακή της ΝΔ δε συνεργάζεται μαζί του και ουσιαστικά τον υπονομεύει. Ο βουλευτής, που θεωρείται υποστηρικτής του Γ. Σουφλιά, δήλωσε ότι δε δέχεται να είναι "βουλευτής υπό απαγόρευση" και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Ο Κ. Καραμανλής προσπάθησε να παρέμβει "πυροσβεστικά" λέγοντας ότι θα γίνουν ενέργειες για να υπάρξει λύση που να ανταποκρίνεται στο "περί του δικαίου αίσθημα", αλλά ο Γ. Κεφαλογιάννης ζήτησε να παραπεμφθεί ο Γ. Τρυφωνίδης στο Πειθαρχικό.

Παράλληλα, όμως, έντονη υπήρξε η αντίδραση του Γ. Σουφλιά σε παραπολιτικά σχόλια εφημερίδων, τα οποία θεωρεί το περιβάλλον του ότι διοχετεύτηκαν από τη Ρηγίλλης. Με αυτά επικρινόταν ο Γ. Σουφλιάς γιατί δεν είχε παρευρεθεί στις συναντήσεις που είχε ο Κ. Καραμανλής με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και τη Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, ενώ προσήλθε καθυστερημένος στην ημερίδα για την αγροτική οικονομία. Η αντίδραση του Γ. Σουφλιά, με δήλωση του γραφείου Τύπου του ήταν έντονη. Υποστήριξε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ και κατέληξε λέγοντας ότι "οι αθλιότητες και μικροψυχίες δεν ωφελούν το κόμμα".

Στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, με αντικείμενο τη στάση της στο φορολογικό νομοσχέδιο, ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε την κριτική του για την ατολμία του Κ. Σημίτη να προωθήσει μια πολιτική που θα βασίζεται "στις μεγάλες και θαρραλέες διαρθρωτικές τομές" στην οικονομία, (αποκρατικοποιήσεις, τομές στη δημόσια διοίκηση κλπ). Εθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα να τεθεί το κόμμα σε απόλυτη ετοιμότητα, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "θα πάρουμε την εκλογική νίκη, συν Θεώ και με τη βοήθεια όλων μας".

Ο Μ. Εβερτ, συνεχίζοντας και χτες την πλειοδοσία φιλολαϊκών προτάσεων, δήλωσε στον "Πλάνετ" ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να βρεθεί κατηγορούμενος, εξαιτίας της πρόσφατης δήλωσής του με την οποία καλούσε τους φορολογούμενους να μην καταθέσουν τα στοιχεία των τελευταίων 5 ετών που ζητά η κυβέρνηση, "για να τους γελοιοποιήσω στο δικαστήριο" τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ